Ríbezľový cheesecake s kyslou smotanou a škoricou

Postup: Maslové keksy si rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Túto hmotu natlačíme na dno tortovej formy a necháme stuhnúť v chladničke. Na plnku si zmiešame pol kila hrudkovitého tvarohu, jeden práškový vanilkový puding, jednu sladkú smotanu, 1 vanilkový cukor, trstinový cukor podľa chuti, citrónovú kôru. Všetko poriadne premiešame (ja miešam tyčovým mixérom na krémovú konzistenciu) a nakoniec jemne vmiešame ríbezle. Nalejeme na pripravený korpus a dáme piecť na 180 stupňov a pečieme približne trištvrte hodinu pokiaľ nie je vrch pekne zapečený a stred ešte trasľavý. Vyberieme a necháme vo forme poriadne vychladnúť. Na vrch vychladnutej torty dáme 2 kyslé smotany vymiešané s vanilkovým cukrom a posypeme škoricou. Dáme stuhnúť do chladničky a podávame.

Autor: Lenka Repiska

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.