Stedrak

Rada by som sa s vami podelila o kolac „stedrak“, ktory pecieme s maminou kazde Vianoce :-), ale teraz kvoli súťaži sme upiekli trosku skor. Moja mamina robi tento kolac od oka ako ju to naucila jej maminka, ale na mensi plech som odvazila priblizne ingrediencie: urobime si kvasok cca 2dcl mlieka, pol balenia kvasnic a trstinovy cukor, do misky pripravime cca 400g spaldovej muky:ja uz som viackrat piekla podla tinkinych receptov :-), tak som cast muky nahradila pomletymi ovsenymi vlockami. Odvazime cca 100g masla, cca 50g trstinoveho cukru. Vsetko zmiesame s vykysnutym kvaskom a nechame este cesto vykysnut.pripravime si zatiaľ plnky tvarohovu (zmiesame tvaroh so zltkom, vanilkovym cukrom, trstinovym cukrom), makovu (cukor s makom a zaliat horucim mliekom), orechovu(cukor s orechmi zalejeme horucim.mliekom) a slivkovy lekvar. Vykysnute cesto rozdelime na 4casti, vyvalkame a vrstvine plnky. Navrch davame tvarohovu plnku. Pecieme cca 40minut na 180c. Dobru chut ❤

Autor: Katarina Strakova

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.