1¼ šálky hladkej múky 1¼ ČL prášku do pečiva ½ ČL sódy bikarbóny ½ ČL soli 2 vajíčka, veľkosť L ¾ šálky cukru ½ ČL vanilkovej esencie ½ šálky repkového oleja ½ šálky acidka Predhrejeme rúru na 175 stupňov a formu na cupcaky vyplníme formičkami. Zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Odložíme. V inej mise šľaháme vajíčka 20 sekúnd, pridáme cukor a šľaháme ďalších 30 sekúnd. Pridáme vanilkovú esenciu a olej a šľaháme 1 minútu. Pridáme polovicu múkovej zmesy a zmixujeme, následne pridáme polovicu acidka a opať zmixujeme. Opakujeme aj s druhou polovicou. V prípade potreby pridáme po lyžičkách acidko pre redšiu konzistenciu. Naplníme približne polovicu formičiek a pečieme 14 minút. Vychladené cupcaky zdobíme krémom. 250g mascarpone 1 šálka práškového cukru 250ml šľahačky 40% ½ ČL vanilkej esencie Vyšľaháme mascparpone spolu s práškovým cukrom a vanilkovou esenciou. Vo vychladenej mise vyšľaháme šľahačku a zľahka pridávame do hotovej šľahačky mascarpone zmesi. Prikryté uložíme do chladničky až do použitia.
Pozri tiež
kokosové ježe – kokosy na snehu
úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …