Veselý snehuliačikovia

Ingrediencie: 125 g zmäkknutého masla 175 g trstinového cukru 115 g zlatého sirupu 1 vajce 1 lyžička vanilkového extraktu 320 g hladkej múky trošku mletej škorice 1/4 lyžičky jedlej sódy biela a tmavá čokoládová poleva, červený marcipán a strúhaný kokos na ozdobenie Postup: 1 Trúbu predhrejte na 180 °C. Maslo, cukor a sirup prešlahajte do svetlej peny. Pridajte vajce a vanilkový extrakt, premixujte, prisypte múku presiatu so sódou a škoricou a vypracujte cesto. Nechajte aspoň pol hodiny odležať. 2 Z cesta vytvarujte guličky o veľkosti vlašského orechu a rozložte ich na plech. Guličky lahko zmačknite a vo vnútry urobte dieru. Pečte cca 15 minút. 3 Základ na snehuliakov nechajte vychladnúť a potom ich polejte rozpustenou bielou čokoládou a posypte kokosom. Z marcipánu vymodelujte nosy a vmačknite ich do diery uprostred. Z rozpustenej tmavej čokolády urobte oči a pusu.

Autor: Vanda Kucerova

Pozri tiež

Domáci parížsky šalát

tradične, no zdravšie Domáci parížsky šalát Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4.86 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.