domáca chutí najlepšie 🙂
Postup prípravy
- Na 1/2 litra brandy (alebo domáceho ovocného destilátu /napr. hruškovicu, slivovicu alebo jablkovicu alebo marhuľovicu podľa ľubovôle/) dáme višní koľko sa zmestí. Ja som pol odkostkovala - tie som pomadžgala a pol vcelku. Oplatí sa aj tie odkostkované, krásne pustia šťavu a dodajú na chuti ? Necháme minimálne mesiac macerovať.
- Potom si uvaríme sirup z 2dl vody a 100g trstin.cukru alebo 150g medu, po vychladnutí ho pridáme do pálenky. Necháme ešte pár dní prejsť spolu chute a môžeme vychutnávať ???
Poznámka k receptu
TIP : ak máte radi chuť vianočného punč, pridajte do griotky kľudne aj škoricu, badyán alebo klinčeky.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.