Domov / Recept / Zimná krémová šošovicová polievka

Zimná krémová šošovicová polievka

zimná zahrievačka

Zimná krémová šošovicová polievka
Zimná krémová šošovicová polievka
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 3.77
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Naši starí rodičia aj rodičia v minulosti prežívali zimu na koreňovej zelenine, strukovine a kyslej kapuste ?. Mne sa táto filozofia veľmi páči ?Základ bol zasýtiť a zahriať organizmus. Keď som sa pýtala mojej maminky, ako často mali mäso, povedala mi, že v nedeľu. Mäso mám rada, ale som presvedčená, že je prínosom max 2-3x do týždňa. Prinášam vám recept na zimnú zahrievaciu, výživnú, sýtu a chutnú polievočku ? Krémovú..? Tú ľúbia aj deti ?Šošovica je nízkotučná a nízkokalorická strukovina s vysokým obsahom bielkovín, vitamínov skupiny B a minerálov. Obsahuje taktiež veľa železa, preto pridávame do polievky citrónovú šťavu, aby sme uľahčili jeho vsetrebávanie. ?V zime nielen zahreje, ale reguluje činnosť čriev a podporuje metabolickú výmenu. Je výborná pri chudokrvnosti, znižuje cholesterol a znižuje aj cukor, čiže ideálna pre diabetikov.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
25 min
Zimná krémová šošovicová polievka
Zimná krémová šošovicová polievka
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 3.77
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Naši starí rodičia aj rodičia v minulosti prežívali zimu na koreňovej zelenine, strukovine a kyslej kapuste ?. Mne sa táto filozofia veľmi páči ?Základ bol zasýtiť a zahriať organizmus. Keď som sa pýtala mojej maminky, ako často mali mäso, povedala mi, že v nedeľu. Mäso mám rada, ale som presvedčená, že je prínosom max 2-3x do týždňa. Prinášam vám recept na zimnú zahrievaciu, výživnú, sýtu a chutnú polievočku ? Krémovú..? Tú ľúbia aj deti ?Šošovica je nízkotučná a nízkokalorická strukovina s vysokým obsahom bielkovín, vitamínov skupiny B a minerálov. Obsahuje taktiež veľa železa, preto pridávame do polievky citrónovú šťavu, aby sme uľahčili jeho vsetrebávanie. ?V zime nielen zahreje, ale reguluje činnosť čriev a podporuje metabolickú výmenu. Je výborná pri chudokrvnosti, znižuje cholesterol a znižuje aj cukor, čiže ideálna pre diabetikov.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Šošovicu si premyjeme a namočíme do vody zvečera do rána. Ráno z vody zlejeme a premyjeme.
  2. Do kanvice si dáme zovrieť vodu. Pór nakrájame na polkolieska, koreňovú zeleninu si ošúpeme a nakrájame na drobno. Môžete ju dať rozsekať aj do mixéra.
  3. Do hrnca dáme olivový olej a necháme mierne rozhorúčiť. Pridáme pór a pol minútky orestujeme. Vysypeme ostatnú koreňovú zeleninu a restujeme cca 1-2 minútky. Pridáme šošovicu, slivky, dochutíme rascou, červenou mletou paprikou, kurkumou, párkrát premiešame a dolejeme vodu z kanvice.
  4. Varíme na malom ohni pod pokrievkou 25-30 minút. Následne rozmixujeme. Podľa potreby dolejeme vodu na rozriedenie. Dochutíme soľou, maslom a citrónovou šťavou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Jesenná hŕstková

jesenná tradičná zahrievačka Jesenná hŕstková Hodnotienie: 9 Hodnotenie: 2.33 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Polievka …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.