Čerstvá rajčinová s mozzarellou
Čerstvá rajčinová s mozzarellou
Hodnotienie: 28
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pradajková polievka, z ktorej nepáli záha. Pri úprave rajčín je dobré sa vyhnúť dosládzaniu bielym cukrom a zahusteniu bielou múkou. Táto kombinácia, pri problémoch s refluxom sa spoločne neznesie. Do polievky som pridala mrkvu, vyváži ju a zneutralizuje (preto všade pridávam mrkvu, trávenie ju má rado). Taktiež polievku príjemne osladí. Je ľahko stráviteľná aj vďaka tomu, že cibuľa a cesnak sa len vyvaria a z polievky vyberú. Chuť je fantastická, bylinky ju zaromatizovali, pochutíte si, sľubujem.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Čerstvá rajčinová s mozzarellou
Čerstvá rajčinová s mozzarellou
Hodnotienie: 28
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pradajková polievka, z ktorej nepáli záha. Pri úprave rajčín je dobré sa vyhnúť dosládzaniu bielym cukrom a zahusteniu bielou múkou. Táto kombinácia, pri problémoch s refluxom sa spoločne neznesie. Do polievky som pridala mrkvu, vyváži ju a zneutralizuje (preto všade pridávam mrkvu, trávenie ju má rado). Taktiež polievku príjemne osladí. Je ľahko stráviteľná aj vďaka tomu, že cibuľa a cesnak sa len vyvaria a z polievky vyberú. Chuť je fantastická, bylinky ju zaromatizovali, pochutíte si, sľubujem.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rajčiny zvrchu nakrojíme do kríža a dáme ich do vriacej vody na minútu spariť. Vyberieme a stiahneme ich z kože, vyrežeme tvrdý biely stred a nakrájame. Ak sa vám nechce šúpať paradajky, tak ich dajte do polievky aj so šupkou a nakoniec, keď polievku rozmixujete ju prepasírujte cez sitko.
  2. Mrkvy nastrúhame na jemno a osmažíme na masle. Pridáme rajčiny, červenú papriku, tymian, bazalku, rascu, bobkový list, napoly prekrojenú cibuľu, prekrojený cesnak, zalejeme vodou a varíme 10 minút od zovretia.
  3. Vyberieme cibuľu, cesnak a bobkový list a polievku dôkladne premixujeme dohladka. Ochutnáme a dochutíme soľou, medom a plátkom masla.
  4. Podávame s nastrúhanou alebo natrhanou mozzarellou a kvapkou šľahačkovej smotany.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.