Cuketová nátierka
Cuketová nátierka
Hodnotienie: 23
Hodnotenie: 4.13
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nátierka môjho detstva <3 Neskutočne som ju milovala, robili sme dve verzie, cuketovú aj tekvicovú. Nikdy sa "nedožila" vianoc 😀 Po rokoch som si pripomenula tú neskutočne lahodnú kyselkavú chuť s mierne štipľavým podtónom.
Množstvo Príprava
12 ks výživových pohárov 30 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
12 ks výživových pohárov 30 min
Doba varenia
30 min
Cuketová nátierka
Cuketová nátierka
Hodnotienie: 23
Hodnotenie: 4.13
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nátierka môjho detstva <3 Neskutočne som ju milovala, robili sme dve verzie, cuketovú aj tekvicovú. Nikdy sa "nedožila" vianoc 😀 Po rokoch som si pripomenula tú neskutočne lahodnú kyselkavú chuť s mierne štipľavým podtónom.
Množstvo Príprava
12 ks výživových pohárov 30 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
12 ks výživových pohárov 30 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks výživových pohárov
Postup prípravy
  1. Cuketu si prekrojíme a ak je staršia vydlabeme. Cukety, cibule, cesnak aj baranie rohy si buď nastrúhame najemno, alebo v mixéri s S nožmi rozmixujeme nadrobno (nie úplne na kašu).
  2. Masu dáme do hrnca s hrubším dnom (aby pomazánka neprihorela), pridáme trstinový cukor, olej, soľ a čierne mleté korenie. Varíme a občas pomiešame až kým sa nám vyparí voda, trvá to 20-30 min. Vypneme, pridáme dijon, ocot a zamiešame.
  3. Poháre si umyjeme a víčka vyvaríme. Stačí im 2-3 min od bodu varu. Masu naplníme do pohárov po hrdlo viac nie, dobre zavíčkujeme a vysterilizujeme. Sterilizujeme od bodu varu 10 min, resp. kým sa víčko vyduje. Voda v hrnci musí stiahať tak 1 cm pod hrdlo.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.