Cuketový guláš
Cuketový guláš
Hodnotienie: 116
Hodnotenie: 3.87
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nikdy by som nepovedala, že guláš bez mäsa vie byť chuťovo tak úžasný. A to ja na poctivý guláš nedám dopustiť. Další míľnik v mojom živote. Najmä, keď vidím mojich „mäsožravcov“ ako vylizujú taniere 🙂 Už ste skúšali? Výskušajte, všetci si pochutíte 🙂
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
20 min
Cuketový guláš
Cuketový guláš
Hodnotienie: 116
Hodnotenie: 3.87
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nikdy by som nepovedala, že guláš bez mäsa vie byť chuťovo tak úžasný. A to ja na poctivý guláš nedám dopustiť. Další míľnik v mojom živote. Najmä, keď vidím mojich „mäsožravcov“ ako vylizujú taniere 🙂 Už ste skúšali? Výskušajte, všetci si pochutíte 🙂
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
20 min
Postup prípravy
  1. Cibuľky si ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmahnem na olivovom oleji dozlatova cca 2-3 minútky. 1 strúčik cesnaku si nakrájame nadrobno a pridáme k cibuľke. Minútku spolu orestujeme.
  2. Cuketu aj zemiaky si nakrájame na malé kocky a pridáme k cibuľke. Ak vám vadí šupka z cukety, a chcete mať guláš jemnejší, ošúpte ju. Pridáme zvyšné dva cesnaky v celku, dochutíme gulášovým korením, mletou červenou paprikou, drvenou rascou, kurkumou, zamiešame a minútku to celé restujeme.
  3. Medzitým si rozmixujeme lečo. Pridáme doňho kečup, víno a sójovú omáčku. Prilejeme k zmesi. Zamiešame a zalejeme vriacou vodou z kanvice – nalejeme 1/2 – 3/4 litra vody. Podľa konzistencie. Vhodíme bobkový list a varíme od zovretia 15 minút. Potom pridáme červenú šošovicu a varíme ešte 10 min. V prípade potreby guláš rozriedime, tak aby mal 2 litre objem. Dochutíme soľou, majoránkou a podávame s čerstvým chlebíkom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.