Domáci míša nanuk
Domáci míša nanuk
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý je <3 Mladý pán Míša :P Keby som bola tušila, že je to tak jednoduché doma pripraviť, viac by som nekúpila. Chuť je neskutočne smotanová, hladí vám opakovane váš mlsný jazýček :P A áno, dostaví sa aj efekt prasknutia čokolády pri prvom hryze ako v reklame na magnum :P Prajem krásne smotanové leto <3
Množstvo Príprava
6 nanukov 15 min
Množstvo Príprava
6 nanukov 15 min
Domáci míša nanuk
Domáci míša nanuk
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý je <3 Mladý pán Míša :P Keby som bola tušila, že je to tak jednoduché doma pripraviť, viac by som nekúpila. Chuť je neskutočne smotanová, hladí vám opakovane váš mlsný jazýček :P A áno, dostaví sa aj efekt prasknutia čokolády pri prvom hryze ako v reklame na magnum :P Prajem krásne smotanové leto <3
Množstvo Príprava
6 nanukov 15 min
Množstvo Príprava
6 nanukov 15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: nanukov
Postup prípravy
  1. Tvaroh aj smotanu si dáme do nádoby a metličkovým mixérom prešlaháme minútku-dve, pokým sa nám hmota spojí na hustejší krém. Pridáme cukor, vnútro vanilkového lusku a pár sekúnd zašlaháme.
  2. Nádobky na nanuky si naplníme zmesou, párkrát každú pobúchame o kuchynskú linku, aby sa nám vnútri nanuku stratili bublinky a dáme zamraziť na cca 3 hodiny.
  3. Vyšší hrniec s trochou vody si dáme zovrieť a položíme na vrch hlinenú alebo kremickú misku, príp. ďalší hrniec a roztopíme čokoládu s olejom.
  4. Aby sa nám nanuk dobre vyberal z obalu, na 3-4 sekundy ho dáme pod teplú tečúcu vodu a z každej strany pootáčame.
  5. Čokoládu buď nalejeme do vyššieho úzkeho pohára, aby sme mohli nanuk do nej celý namočiť a čokoláda bola rovnomerná, alebo len lyžicou nanuk pofrkáme. Čím je čokolády viac, tým je lepší. Čokoláda ihneď tuhne. Nanuky namáčame do čokolády tesne pred podávaním.
    Čokoládu buď nalejeme do vyššieho úzkeho pohára, aby sme mohli nanuk do nej celý namočiť a čokoláda bola rovnomerná, alebo len lyžicou nanuk pofrkáme. Čím je čokolády viac, tým je lepší. Čokoláda ihneď tuhne. Nanuky namáčame do čokolády tesne pred podávaním.
Poznámka k receptu

TIP : ak máte hrudkovitý tvaroh, nevadí, stačí ak ho s tou smotanou ponorným mixérom vymixujete na hladký krém a potom mierne vyšlaháte.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.