Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky
Hodnotienie: 35
Hodnotenie: 4.17
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Povedzte, čo je viac ako pekáč plný dukátových buchtičiek s pudinčekom, ktoré vám rozvoňajú vanilkou celý byt a vy sa prenesiete spomienkami do svojho detstva? Chutia lepšie ako zo školskej jedálne, čestné slovo. Zvonku chrumkajú a vnútri sú hebulilinké a vláčne. S cestom sa výborne pracuje a na plechu ich máte pripravené za 5 minút, žiadne robenie každej buchtičky zvlášť. Nadšená som..Navyše zdravšie zo špaldy a aj celozrnne výživné.
Množstvo Príprava
pekáč 28×23 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 60 min
Množstvo Príprava
pekáč 28×23 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 60 min
Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky
Hodnotienie: 35
Hodnotenie: 4.17
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Povedzte, čo je viac ako pekáč plný dukátových buchtičiek s pudinčekom, ktoré vám rozvoňajú vanilkou celý byt a vy sa prenesiete spomienkami do svojho detstva? Chutia lepšie ako zo školskej jedálne, čestné slovo. Zvonku chrumkajú a vnútri sú hebulilinké a vláčne. S cestom sa výborne pracuje a na plechu ich máte pripravené za 5 minút, žiadne robenie každej buchtičky zvlášť. Nadšená som..Navyše zdravšie zo špaldy a aj celozrnne výživné.
Množstvo Príprava
pekáč 28×23 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 60 min
Množstvo Príprava
pekáč 28×23 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 60 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: 28×23
Postup prípravy
  1. Mlieko aj cukor si dáme do hrnčeka, miešame, aby sa cukor rozpustil a mlieko jemne ohrejeme, aby bolo teplé. Pozor, aby nebolo horúce, zabije sa droždie. Rozmrvíme droždie, zamiešame a necháme 5 minút nabobtnať.
  2. Medzitým si do misky navážime múky, pridáme štipku soli a metličkou zamiešame. Tak sa nám múka prevzdušní a nemusíme ju preosievať. Do múky rozbijeme jedno vajíčko a vlejeme mlieko s droždím. Do toho istého hrnčeka si pridáme maslo a rozpustíme ho. Vlejeme do zmesi a robotom, alebo ručne vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Ak sa cesto lepí, pridajte trochu múky. Zakryjeme dvomi utierkami a necháme 45-60 min vykysnúť.
  3. Rúru si zapneme na 160 stupňov.
  4. Pekáč ci poriadne vymažeme maslom. Vykysnuté cesto jemne vyberieme z misky, dáme na pekáč a rukami jemne roztlačíme rovnomerne po plechu. Zoberieme si radielko a rozrežeme cesto na 7 pásikov vodorovne a 7 zvisle, aby sme dosiahli malé buchtičky.
    Pekáč ci poriadne vymažeme maslom. Vykysnuté cesto jemne vyberieme z misky, dáme na pekáč a rukami jemne roztlačíme rovnomerne po plechu. Zoberieme si radielko a rozrežeme cesto na 7 pásikov vodorovne a 7 zvisle, aby sme dosiahli malé buchtičky.
  5. Zvyšné maslo si roztopíme a nalejeme do zárezov cesta. Zárezy ešte jemne prejdeme nožom, aby maslo stieklo až dole medzi buchtičky. (pozor nepoškriabte si plech). Necháme podkysnúť 15 min a následne upečieme dozlatova cca 15 – 20 minút.
  6. Puding si pripravíme redší s viac mlieka podľa návodu. Do mlieka pridáme aj vnútro vanilkového lusku. Upečené buchtičky polejeme pudingom a vychutnávame 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.