Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Leto grilované, moje milované 🙂 šťavnaté steaky, plné misky čerstvého šalátu a……GRILOVANÝ HERMELÍN 🙂 Zbožňujem ho najviac, samotný k chlebíku, k vínku a najmä takto upravený.. Je to fantastická príloha aj v prípade, že k Vám zavítajú vegetariáni, nemusia zostať len na šaláte. 🙂 Pripraviť si ho môžete aj v rúre, bežne robievam na večeru. 🙂
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
15-20 min
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
15-20 min
Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Leto grilované, moje milované 🙂 šťavnaté steaky, plné misky čerstvého šalátu a……GRILOVANÝ HERMELÍN 🙂 Zbožňujem ho najviac, samotný k chlebíku, k vínku a najmä takto upravený.. Je to fantastická príloha aj v prípade, že k Vám zavítajú vegetariáni, nemusia zostať len na šaláte. 🙂 Pripraviť si ho môžete aj v rúre, bežne robievam na večeru. 🙂
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
15-20 min
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
15-20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Najprv si nastriháme 2 ks alobalu, väčšie štvorce, aby sme ich mohli aj s plnkou zavinúť do batôžka. Nakrájame si všetku potrebnú zeleninu. Hermelín odstránime z alobalu, alobal vyhodíme, nebudeme potrebovať.
  2. Do stredu alobalu nalejeme trošku oleja, posypeme grilovacím korením a položíme hermelín. Trošku môžeme hermelínom krúživými pohybmi ten olej s korením rozotrieť. Hermelín posypeme pripravenou zeleninou, na vrch aj dokola. Pokvapkáme troškou oleja, zasypeme pizza korením, zavinieme do batôžka a dáme piecť na gril, prípadne do pahreby, alebo do rúry (180 stupňov) na cca 20 minút.
    Do stredu alobalu nalejeme trošku oleja, posypeme grilovacím korením a položíme hermelín. Trošku môžeme hermelínom krúživými pohybmi ten olej s korením rozotrieť. Hermelín posypeme pripravenou zeleninou, na vrch aj dokola. Pokvapkáme troškou oleja, zasypeme pizza korením, zavinieme do batôžka a dáme piecť na gril, prípadne do pahreby, alebo do rúry (180 stupňov) na cca 20 minút.
  3. Podávame s domácimi chipsami, alebo pečenými zemiakmi s rozmarínom, prípadne len tak so šalátom. Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu

TIP: hermelín môžete otvoriť, skontrolovať, či je už upečený, ak nie, zavinúť naspäť a dať ešte piecť.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.