Jánsky orechový likér / orechovica
Jánsky orechový likér / orechovica
Hodnotienie: 46
Hodnotenie: 4.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem slovenské tradície. Ctím ich, uznávam, ohromne rada pripravujem a potom hostím návštevu ❤Fantastický svätojánsky likér z mladých orechov. Najhoršie na týchto likéroch je, že ich naložíte a musite na ne jednoducho „zabudnút“ na dva mesiace. Ale tá výsledná chuť je potom dokonalá, stoji to za to. Ja ho raz určite dám do barikového sudu a zakopem do zeme aspoň na 5 rokov. Tento rok som oživila náš recept a spravila ho ešte voňavejším.
Jánsky orechový likér / orechovica
Jánsky orechový likér / orechovica
Hodnotienie: 46
Hodnotenie: 4.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem slovenské tradície. Ctím ich, uznávam, ohromne rada pripravujem a potom hostím návštevu ❤Fantastický svätojánsky likér z mladých orechov. Najhoršie na týchto likéroch je, že ich naložíte a musite na ne jednoducho „zabudnút“ na dva mesiace. Ale tá výsledná chuť je potom dokonalá, stoji to za to. Ja ho raz určite dám do barikového sudu a zakopem do zeme aspoň na 5 rokov. Tento rok som oživila náš recept a spravila ho ešte voňavejším.
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Orechy si umyjeme a osušíme. Prekrojíme napoly a ešte napoly, aby boli štvrtinky. Pomaranče a limetku si ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska. Pridáme vanilku, kávu, klinčeky, celú škoricu, mätu a zalejeme alkoholom. Necháme macerovať 8 týždňov niekde na parapete okna na slnku zavreté vzduchotesne.
  2. Ak si ho chcete nechať ako digestívum a liek, len zlejte a užívate v malých dávkach. Je to skutočne všeliek proti anémii, hlienom, zlepšuje krvotvorbu, funkciu štítnej žlazy, trávenie i pečeň. Môžete si z neho spraviť aj likér, stačí ak si spolu zvaríme sirup 500 gram trstinového cukru alebo medu so 250 ml vody. Necháme vychladnúť a zamiešame do precedeného likéru. Chutí fantasticky. Tak nazdravie :*
    Ak si ho chcete nechať ako digestívum a liek, len zlejte a užívate v malých dávkach. Je to skutočne všeliek proti anémii, hlienom, zlepšuje krvotvorbu, funkciu štítnej žlazy, trávenie i pečeň. Môžete si z neho spraviť aj likér, stačí ak si spolu zvaríme sirup 500 gram trstinového cukru alebo medu so 250 ml vody. Necháme vychladnúť a zamiešame do precedeného likéru. Chutí fantasticky. Tak nazdravie :*
Poznámka k receptu

TIP: Likér po tých orechoch úplne sčernie, nebojte sa je to tak v poriadku.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.