Klíčenie Alfa klíčkov
Klíčenie Alfa klíčkov
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.2
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Poznáte klíčky? Obsahujú obrovské množstvo enzýmov. Výborne napomáhajú k tráveniu, obranyschopnosti organizmu, najmä v zime, keď nemáme zdravú,dobrú zeleninu, plnú slnka 🙂 Odporúčam kúpiť si semienka a vyklíčiť doma. Nezaberie vám to vôbec veľa času, údržba minimálna a vždy čerstvé a šťavnaté. Klíčky sú veľmi chutné, chrumkavé a oživia akýkoľvek šalát, chlebík alebo varené jedlo. Osobne preferujem alfa alfa klíčky, sú veľmi chuťovo jemné. Vynikajúce sú aj žeruchové, cviklové, reďkovkové alebo ich mix.
Klíčenie Alfa klíčkov
Klíčenie Alfa klíčkov
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.2
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Poznáte klíčky? Obsahujú obrovské množstvo enzýmov. Výborne napomáhajú k tráveniu, obranyschopnosti organizmu, najmä v zime, keď nemáme zdravú,dobrú zeleninu, plnú slnka 🙂 Odporúčam kúpiť si semienka a vyklíčiť doma. Nezaberie vám to vôbec veľa času, údržba minimálna a vždy čerstvé a šťavnaté. Klíčky sú veľmi chutné, chrumkavé a oživia akýkoľvek šalát, chlebík alebo varené jedlo. Osobne preferujem alfa alfa klíčky, sú veľmi chuťovo jemné. Vynikajúce sú aj žeruchové, cviklové, reďkovkové alebo ich mix.
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Klíčky si dáme do sklenenej misky a zalejeme vodou, aby boli namočené. Takto ich necháme z večera do rána.
    Klíčky si dáme do sklenenej misky a zalejeme vodou, aby boli namočené. Takto ich necháme z večera do rána.
  2. Ráno vodu zlejeme a necháme na kuchynskej linke otvorené. 2-3x denne premyjeme vodou. Len premyjeme, aby sa napili a vylejeme vodu.
    Ráno vodu zlejeme a necháme na kuchynskej linke otvorené. 2-3x denne premyjeme vodou. Len premyjeme, aby sa napili a vylejeme vodu.
  3. Za 3-4 dni budeme mať krásne vyklíčené klíčky. Dlhé a zelenobiele. Preložíme ich do zaváraninového sedemdecového pohára, zavrieme a dáme na parapetu na celý deň, aby na ne svietilo slnko a chytili peknú farbu.
  4. Takto spravené klíčky nám vydržia v chladničke týždeň.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.