Parížske rožteky
Parížske rožteky
Hodnotienie: 26
Hodnotenie: 4.15
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Uzatváram vianočný pečiaci maratón – je dobojované 😀 Fantastické orechové parížske rožky – spodné cesto je neskutočne chrumkavé <3 Recept na krém mám od mojej maminky, je jednoduchý a vynikajúci. Plná chuť kvalitnej čokolády a poctivé maslo. Upečte si , vychutnajte :*
Množstvo Príprava
30 rožkov 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
30 rožkov 30 min
Doba varenia
20 min
Parížske rožteky
Parížske rožteky
Hodnotienie: 26
Hodnotenie: 4.15
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Uzatváram vianočný pečiaci maratón – je dobojované 😀 Fantastické orechové parížske rožky – spodné cesto je neskutočne chrumkavé <3 Recept na krém mám od mojej maminky, je jednoduchý a vynikajúci. Plná chuť kvalitnej čokolády a poctivé maslo. Upečte si , vychutnajte :*
Množstvo Príprava
30 rožkov 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
30 rožkov 30 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: rožkov
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 140 stupňov bez teplovzduchu.
  2. Bielka a pomletý trstinový cukor si dáme do nádoby a nad parou šlaháme metličkovým mixérom na malom ohni cca 5-7 minút, až pokým sú krásne lesklé a pevné. Nasypeme orechy, strúhanku a ručne zamiešame.
  3. Zmes dáme do cukrárskeho vrecka s väčšou ozdobnou špičkou a robíme hrubšie vlnky do tvaru rožkov. Pečieme 20-22 minút. Keď sa upečú necháme ich úplne na vzduchu postáť cca 1 hodinu, aby nám schrumkaveli.
  4. Na krém si vyberieme maslo z chladničky a necháme postáť. Musí mať izbovú teplotu. nad parou rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom, dáme do studeného vodného kúpela a necháme úplne vychladnúť. Čokoláda musí byť vychladnutá, aby nám neroztopila maslo. Maslo s 1 PL pomletého trstinového cukru si vyšľaháme do peny a prilejeme čokoládu. Zašlaháme spolu na krásny nadýchaný maslový krém. Ingrediencie musia mať rovnakú teplotu, aby sa nám nezrazil. V prípade potreby ešte pridajte cukor alebo med.
  5. Krém si dáme do cukrárskeho vrecka s rovnakou špičkou ako sme robili korpus a striekama vlnky. Povrch pofŕkame roztopenou čokoládou a posypeme pomletými orechami.
Poznámka k receptu

Zdroj inšpirácie : http://dobruchut.azet.sk/recept/7533/parizske-rozky/

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.