Šťavnaté srdiečka na paprike s ryžou
Šťavnaté srdiečka na paprike s ryžou
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Srdiečka, puchríky aj pečienky mám veľmi rada vďaka ich mäsitej chuti. Je to jednoduché, lacné jedlo, s ktorým sa naozaj zavďačíte a bude všetkým chutiť. Vďaka omáčke a červenej paprike je tak neskutočne šťavnaté 🙂
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
45 min
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
45 min
Šťavnaté srdiečka na paprike s ryžou
Šťavnaté srdiečka na paprike s ryžou
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Srdiečka, puchríky aj pečienky mám veľmi rada vďaka ich mäsitej chuti. Je to jednoduché, lacné jedlo, s ktorým sa naozaj zavďačíte a bude všetkým chutiť. Vďaka omáčke a červenej paprike je tak neskutočne šťavnaté 🙂
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
45 min
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
45 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu. Do hrnca pridáme olivový olej. Ryžu si premyjeme, pridáme do hrnca a minútku poopekáme. Zaleme vriacou vodou centimeter nad ryžu, prikryjeme pokrievkou, znížime oheň a varíme 10-12 minút. Následne vypneme a necháme pod pokrievkou 10 minút dôjsť. Dochutíme plátom masla, soľou.
  2. Cibule si ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici si rozhorúcime olivový olej a osmahneme cibulky dozlatova cca 3 minútky.
  3. Medzitým si pripravíme srdiečka. Umyjeme ich pod vodou a nakrájame na kolieska. Kúsok z vrchu srdiečka, kde je tá biela srdcová cieva zvyknem odrezať a nedávam variť, lebo zvykne tak chrumkať. Ak vám to nevadí, nemusíte.
  4. Cibuľku si poprášime rascou, mletou červenou paprikou, kurkumou, pridáme srdiečka, zamiešame, nalejeme 3 deci vriacej vody a v tlakovom hrnci od momentu pískania varíme 40-45 minút. Ak použijete klasický hrniec, pod pokrievkou 60 minút, aby boli mäkké.
  5. Na záver zahustíme škrobom – v pol deci vody si rozhabarkujeme čajovú lyžicku škrobu a nalejeme k srdiečkam. Ak sa voda veľmi vyparila, priebežne dolievame podľa vami želanej konzistencie. Dochutíme soľou, citónovou šťavou a čerstvými bylinkami.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.