Šťavnaté trhané mäsko alá "pulled pork"
Šťavnaté trhané mäsko alá „pulled pork“
Hodnotienie: 24
Hodnotenie: 4.21
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Poznáte pulled pork? Alebo po našom trhané mäsko? Je to pomaly pečené, šťavnaté a vychutené bravčové mäsko, ktoré sa tak úžasne až rozpadáva, že ho natrháte vidličkou. Najradšej ho mám aj s omáčkou v domácom hamburgeri, ale výborne chutí aj len tak s chlebíkom a šalátom. Kéd nerátame pečenie, príprava vám zaberie tak 15 minút a takéto recepty ja milujem.
Množstvo Príprava
5 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 – 3,5 hodín 12 hodín
Množstvo Príprava
5 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 – 3,5 hodín 12 hodín
Šťavnaté trhané mäsko alá "pulled pork"
Šťavnaté trhané mäsko alá „pulled pork“
Hodnotienie: 24
Hodnotenie: 4.21
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Poznáte pulled pork? Alebo po našom trhané mäsko? Je to pomaly pečené, šťavnaté a vychutené bravčové mäsko, ktoré sa tak úžasne až rozpadáva, že ho natrháte vidličkou. Najradšej ho mám aj s omáčkou v domácom hamburgeri, ale výborne chutí aj len tak s chlebíkom a šalátom. Kéd nerátame pečenie, príprava vám zaberie tak 15 minút a takéto recepty ja milujem.
Množstvo Príprava
5 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 – 3,5 hodín 12 hodín
Množstvo Príprava
5 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 – 3,5 hodín 12 hodín
Postup prípravy
  1. Mäsko si pred pečením pripravíme do marinády a necháme odstáť minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc. Mäsko potrieme poriadne dijon horčicou. Všetky ostatné koreniny si zmiešame dokopy a vtrieme do mäska na horčicu. Nebojíme sa toho a poriadne to rukou vmasírujeme. Dáme do uzatvárateľnej nádoby a odložíme marinovať do chladničky.
  2. Rúru si rozohrejeme na 160 stupňov režim hore a dole. Ventilátor nepoužívame, aby sa nevysušilo. Mäsko preložíme do janskej alebo inej zapekacej misky s vekom. Marináda, ktorá sa nám nalepila na misku – nalejeme do nej 2 deci vody, vínko, pomiešame a podlejeme mäsko. Cibuľku si ošúpeme a prekrojíme napoly a opäť na štvrtinky, a dáme okolo mäska do misky. Zakryjeme vekom a necháme piecť 3 hodiny.
  3. Upečené mäsko vyberieme z rúry, šťavu aj s cibuľkou zlejeme a rozmixujeme. Mäsko vidličkou potrháme, bude sa krásne oddeľovať, polejeme rozmixovanou šťavičkou a dáme ešte zapiecť na 20 minút odokryté.
    Upečené mäsko vyberieme z rúry, šťavu aj s cibuľkou zlejeme a rozmixujeme. Mäsko vidličkou potrháme, bude sa krásne oddeľovať, polejeme rozmixovanou šťavičkou a dáme ešte zapiecť na 20 minút odokryté.
  4. Podávame len tak s chlebíkom a šalátikom, alebo do domácich hamburgerových žemlí podľa tohto receptu: žemličky Výborne bude chutiť aj v pite s coleslaw šalátom: pita s coleslaw
  5. Ak máte veľa výpeku, môžete ho preliať do hrnca, pridať zelené korenie a zahustiť 1 čl škrobu do trošku vody a do omáčky. Vznikne vám tak omáčka zo zelenéhi korenia.
Poznámka k receptu

TIP: Mäsko môžete upiecť aj bravčovú krkovičku, alebo morčacie stehno. Ak použijeme väčší kúsok mäsa, pečieme o pol hodiny dlhšie.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.