Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto
Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ako sa z diétneho a zdravého jedla dá dosiahnuť dokonalý gurmánsky vrchol. Som sa miestami pristihla, že snáď ani nedýcham 😀 budete ho milovať..bezhranične 🙂 Šťavnatá treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou chutí fenomenálne 🙂 k tomu vynikajúce maslové pšenoto s cuketou a hráškom..och, ódu by som napísala..
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto
Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ako sa z diétneho a zdravého jedla dá dosiahnuť dokonalý gurmánsky vrchol. Som sa miestami pristihla, že snáď ani nedýcham 😀 budete ho milovať..bezhranične 🙂 Šťavnatá treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou chutí fenomenálne 🙂 k tomu vynikajúce maslové pšenoto s cuketou a hráškom..och, ódu by som napísala..
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľu si nakrájame nadrobno a osmahneme na olivovom oleji cca 2 minútky. Cesnak si pokrájame na tenké plátky a pridáme k restovanej cibuľke na pol minútky. Cuketu aj so šupou si nakrájame nadrobno a pridáme k restovanej zelenine. Necháme spojiť cca minútku. Pšeno si medzitým poriadne premyjeme dva-trikrát pod teplou vodou, zbaví sa tak horkosti a pridáme k restovanej zelenine. Dochutíme drvenou rascou, kurkumou a zalejeme vriacou vodou z kanvice teste nad, nie viac. Varíme pod pokrievkou na malom ohni max 10 minút, resp. pokým sa voda nevyparí.
  2. Medzitým si pripravíme rybku. Umytú a osušenú rybku poriadne pokvapkáme citrónom a posypeme indickým korením – to moje sa skladá z kurkumy, horčičných semien, sušenej cibule, koriandru, zázvoru, korenia, cayen, rasci a kari – ale môžete pridať to svoje. Na panvicu dáme olivový olej, rozhorúčime a opečieme rybku tri minútky z každej strany. Najprv kožou dole a potom druhú stranu. Pred koncom vyžmýkame asi polku citróna a pridáme kusisko masla. Necháme spojiť, vypneme a vhodíme za hrsť nasekanej petržlenovej vňate.
  3. Pred koncom dve minútky vhodíme do pšenota hrsť hrášku, aby sa trochu sparil. Potom vypnete, vhodíme kus masla a soli, zamiešame a necháme pod pokrievkou ešte minútku dve dôjsť.
  4. Podávame s nastrúhaným parmezán a cez rybku prelejeme omáčku <3
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.