Crumble - pečené ovocie s mrveničkou
Crumble – pečené ovocie s mrveničkou
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rýchly, letný, osviežujúci a neskutočne chrumkavý! Určite ho vyskúšajte, je to láska na prvé sústo 🙂 Začneme s ňou jednoducho, expresne a šťavnato s chrumkavým crumble (krambl). Milujem kombináciu rebarbora a maliny či jahody. Posýpka je najlepšia mandle, orechy, kokos, maslo a trstinový cukor. Môžte pridať aj ovsené vločky. Počas pečenia vám ovko pustí neskutočnú šťavu a posýpka urobí chrumkavú krustu… že mňam! najlepší a najrýchlejší koláč.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Crumble - pečené ovocie s mrveničkou
Crumble – pečené ovocie s mrveničkou
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rýchly, letný, osviežujúci a neskutočne chrumkavý! Určite ho vyskúšajte, je to láska na prvé sústo 🙂 Začneme s ňou jednoducho, expresne a šťavnato s chrumkavým crumble (krambl). Milujem kombináciu rebarbora a maliny či jahody. Posýpka je najlepšia mandle, orechy, kokos, maslo a trstinový cukor. Môžte pridať aj ovsené vločky. Počas pečenia vám ovko pustí neskutočnú šťavu a posýpka urobí chrumkavú krustu… že mňam! najlepší a najrýchlejší koláč.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Dve malé misky na zapekanie (bruléé) si vymažeme maslom.
  2. Rebarboru si umyjeme, a nakrájame na kúsky. Poukladáme na dno misky. Pridáme maliny. Ak máte radi sladšie, polejte aj 1 PL medu.
  3. V mixéri si rozmixujeme mandle, kokos, ovsené vločky, orechy. AK chcete, aby vám pod zubami chrumkal skaramelizovaný cukor, cukor nemelte, len primiešajte do už pomletej zmesi. Ak chcete aby nechrumkal, pridajte ho na začiatku do zmesi a celé premixujte. Rukami zapracujte maslo na mrveničku a posypte.
  4. Pečte 20min na 200´C. po vychladnutí, dajte do chladničky vychladnúť.
    Pečte 20min na 200´C. po vychladnutí, dajte do chladničky vychladnúť.
Poznámka k receptu

TIP : výborné je teplé aj studené 🙂 zapekať to môžete v malých miskách na brulé, alebo vcelku v zapekacej miske. Podávajte so zmrzlinou.

Šťava z ovocia bublá, čiže ak chcete dať ovko kopcom, je nutné na dno trúby dať plech, ktorý bude zachytávať šťavu, čiže radšej striedmejšie.

FOTO : thinkstock

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.