Cviklové carpaccio
Cviklové carpaccio
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keďže som si naškrečkovala slušnú zásobu cvikle, vymýšľam z nej recepty. Cvikla má naozaj výbornú chuť, ak sa správne dochutí. Toto je jeden zo spôsobov, kedy si ju môžete naozaj vychutnať.
Množstvo Príprava
1 horčicový pohár 10 min.
Doba varenia
13 min.
Množstvo Príprava
1 horčicový pohár 10 min.
Doba varenia
13 min.
Cviklové carpaccio
Cviklové carpaccio
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keďže som si naškrečkovala slušnú zásobu cvikle, vymýšľam z nej recepty. Cvikla má naozaj výbornú chuť, ak sa správne dochutí. Toto je jeden zo spôsobov, kedy si ju môžete naozaj vychutnať.
Množstvo Príprava
1 horčicový pohár 10 min.
Doba varenia
13 min.
Množstvo Príprava
1 horčicový pohár 10 min.
Doba varenia
13 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: horčicový pohár
Postup prípravy
  1. Cviklu umyjeme, ošúpeme a dáme variť. Toľko, aby bola cvikla zaliata. Prikryjeme a necháme variť 10 min. Následne cviklu vyberieme, polku vody vylejeme, pridáme všetky ostatné suroviny, soľ, korenie a necháme zvariť cca 3 minúty.
  2. Cviklu si nakrájame na tenké plátky, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a zalejeme marinádou. Necháme odpočívať v chlade 24 hodín a podávame so špenátovými listami, parmezánom (príp. mozarellou a proscuittom).
Poznámka k receptu

TIP : Kľudne si ju môžete spraviť aj na surovo 🙂 Že len pripravíte marinádu, zvaríte s deci vody a zalejete.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.