Fazuľová sladko-kyslá mliečna
Fazuľová sladko-kyslá mliečna
Hodnotienie: 15
Hodnotenie: 4.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mliečne polievky som milovala od detstva. A aj dnes, keď som už veľká milujem v jedlách vyváženú sladko-kyslú chuť. Okrem chuti je fazuľa výborným zdrojom rastlinných bielkovín, najmä v chladných mesiacoch zahreje, zasýti a ochráni obličky.
Množstvo Príprava
4 porcie 20 min
Doba varenia
90 min
Množstvo Príprava
4 porcie 20 min
Doba varenia
90 min
Fazuľová sladko-kyslá mliečna
Fazuľová sladko-kyslá mliečna
Hodnotienie: 15
Hodnotenie: 4.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mliečne polievky som milovala od detstva. A aj dnes, keď som už veľká milujem v jedlách vyváženú sladko-kyslú chuť. Okrem chuti je fazuľa výborným zdrojom rastlinných bielkovín, najmä v chladných mesiacoch zahreje, zasýti a ochráni obličky.
Množstvo Príprava
4 porcie 20 min
Doba varenia
90 min
Množstvo Príprava
4 porcie 20 min
Doba varenia
90 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Fazuľu si namočíme zvečera do rána. Ráno vodu vylejeme a fazuľu premyjeme.
  2. Premytú fazuľu dáme variť do vody na 10 minút. Vodu opäť vylejeme. Tento spôsob zabezpečí, že fazuľa nebude toľko nafukovať.
  3. Obe cibuľky aj pór si nakrájame a speníme na masti, alebo oleji minútku dosklovita. Posypeme trstinovým cukrom, pretlačíme dva strúčiky cesnaku, pridáme rascu, bobkové listy, fazuľu, zalejeme vriacou vodou z kanvice a varíme do zmäknutia fazuľky približne 75 minút. Dĺžku varu si viete skrátiť o polovicu, keď varíte v tlakovom hrnci.
  4. Keď je fazuľka mäkká, ošúpeme a nakrájame si zemiaky, pridáme k nej a varíme 15 minút. Následne dolejeme mlieko, smotanu, vodu do rysky 2 litrov, prelisujeme ešte jeden strúčik cesnaku, dochutíme soľou, medom, citrónovou šťavou a majoránkou. Necháme zovrieť a vypneme. Na tanieri dochutíme octom.
Poznámka k receptu

TIP: Do polievky môžete pridať aj sušené slivky.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.