Množstvo | Príprava |
4 porcie | 15 min |
Doba varenia |
15 min |
|
|
Po sviatkoch mám s údeným, klobáskou a šalátom opäť na chvíľku pokoj 😀 Dnes som išla do obchodu s jasným cieľom, kúpiť hlivu, špargľu, cuketu a spraviť si ľahké a výživné rizotko. Rizotá mám veľmi rada, najchutnejšie sú tie, ktoré pripravíte z čerstvej zeleniny. Tú chuť, ktorú odovzdajú ryži nedá žiadna mrazená polotovarová zo sáčku. Postup varenia zvlášť ryže a zvlášť zeleniny rizoto vynesie do iných výšin. A pritom úplne že obyčajné jedlo. Vyskúšajte, veľmi si pochutíte.
|
TIP: Ak nemáte lahôdkové droždie, môžete pred dusením pridať sušené, alebo čerstvé. Alebo môžete aj vynechať. Ak chcete urobiť rizoto sýtejším, pridajte k ryži hrsť červenej šošovice. Olej na teplú aj studenú kuchyňu používam extra panenský. Nikdy na ňom však nevyprážam, ani ho nepreprážam do vysokých teplôt. Zľahka restujem na strednom ohni. Olivový olej má v tomto prípade výbornú tepelnú stabilitu.