Hlivový paprikáš s kurkumovou ryžou
Hlivový paprikáš s kurkumovou ryžou
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 3.36
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Hliva ustricová je naozaj úžasná na obranyschopnosť organizmu, budovanie či posilnenie imunity. Jej nosným prvkom je betaglukán, ktorý zvyšuje odolnosť voči baktériám a vírusom. Obsahuje celú radu vitamínov, minerálov, aminokyselín, či stopových prvkov a navyše obsahuje minimum kalórií 🙂
Množstvo
2 porcie
Množstvo
2 porcie
Hlivový paprikáš s kurkumovou ryžou
Hlivový paprikáš s kurkumovou ryžou
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 3.36
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Hliva ustricová je naozaj úžasná na obranyschopnosť organizmu, budovanie či posilnenie imunity. Jej nosným prvkom je betaglukán, ktorý zvyšuje odolnosť voči baktériám a vírusom. Obsahuje celú radu vitamínov, minerálov, aminokyselín, či stopových prvkov a navyše obsahuje minimum kalórií 🙂
Množstvo
2 porcie
Množstvo
2 porcie
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. V hrnci si rozhorúčime olej, nasypeme ryžu, pomiešame a opečieme cca minútku, prisypeme kurkumu, soľ, zamiešame a dolejeme vriacou vodou, cca tak 1 cm nad ryžu. Prikryjeme pokrievkou a necháme variť cca 10-12 min pokým nie je mäkká. Keď je ryža hotová, vypneme, zamiešame lyžicu dve masla, príp. Ešte dosolíme, a necháme chvíľu dôjsť pod pokrievkou.
  2. Medzitým si na olivovom oleji osmahneme nakrájanú cibuľu dosklovita. Pór, hlivu aj papriku si nakrájame na menšie a pridáme k cibuli. Prelisujeme cesnak, prisypeme rascu, ocot, soľ, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme cca 10 min. Ak chceme mať aj šťavu, podlejeme na záver ešte vodou, v ktorej rozhabarkujeme 1 zarovnanú čajovú lyžičku škrobu. Na záver nadrobno nakrájame petržlenovú vňať a zamiešame.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.