Kelová polievka
Kelová polievka
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 4.29
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kel je naozaj úžasná zelenina. Vedeli ste, že obsahuje vyšší obsah vitamínu C ako citrusové plody? Je významným zdrojom kyseliny listovej, má vysoký podiel vlákniny a tým podporuje trávenie, taktiež znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje cievy a štartuje nám imunitný systém.
Množstvo Príprava
1-1,5 l (3 porcie) 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
1-1,5 l (3 porcie) 10 min
Doba varenia
10 min
Kelová polievka
Kelová polievka
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 4.29
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kel je naozaj úžasná zelenina. Vedeli ste, že obsahuje vyšší obsah vitamínu C ako citrusové plody? Je významným zdrojom kyseliny listovej, má vysoký podiel vlákniny a tým podporuje trávenie, taktiež znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje cievy a štartuje nám imunitný systém.
Množstvo Príprava
1-1,5 l (3 porcie) 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
1-1,5 l (3 porcie) 10 min
Doba varenia
10 min
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu.
  2. Na masle/kačacej masti si speníme pokrájanú cibulu minútku dosklovita. Cesnaky si posekáme na malé kúsky, pridáme k cibuli a minútku prehrejeme. Pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem majoránky, vňaťky a citrónu, premiešame, zalejeme vodou a varíme cca 10 minút od bodu varu.
  3. Keď je polievka uvarená, vyberieme bobkový list a čiastočne párkrát tyčovým mixérom rozmixujeme. Polievka tak dosiahne intenzívnejšiu chuť a zároveň sa zahustí, čiže nemusíme pridávať múku, ktorá nám naopak chuť berie.
  4. Dochutíme soľou, majoránkou, čerstvou petržlenovou vňaťou a kvapkou citrónovej šťavy, dodá úžasnú sviežosť.
Poznámka k receptu

TIP: Cibuľku môžete nahradiť pórikom a kel bielou kapustou. Ak máte radi intenzívnejšiu chuť, na záver môžete prelisovať ešte jeden strúčik cesnaku. Do polievky môžete pridať aj mäsko, či už z vývaru morčacie krky, alebo zvlášť uvarené bravčové koleno. Prípadne začnite varenie orestovaním na drobné kúsky nakrájaného kuracieho či morčacieho mäsa.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.