Paštrnáková s bryndzou
Paštrnáková s bryndzou
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 3.13
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pripravení na ďalšiu gurmánsku polievočku ? ? Polievky pre mňa nikdy neboli obzvlášť lukratívnym jedlom a viac menej som sa k nim „dokopávala“. Ale manžel ma naučil, že polievka je základ. A teraz ich doslova vyhľadávam a vychutnávam ? Čo dokáže polievka, keď úplne vyhodíte kupované vegety, dochucovacie prášky či bujóny a nahradíte ich poctivými surovinami. Hotová trinásta komnata chutí ? A navyše nízkosacharidová dámy ?
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Paštrnáková s bryndzou
Paštrnáková s bryndzou
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 3.13
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pripravení na ďalšiu gurmánsku polievočku ? ? Polievky pre mňa nikdy neboli obzvlášť lukratívnym jedlom a viac menej som sa k nim „dokopávala“. Ale manžel ma naučil, že polievka je základ. A teraz ich doslova vyhľadávam a vychutnávam ? Čo dokáže polievka, keď úplne vyhodíte kupované vegety, dochucovacie prášky či bujóny a nahradíte ich poctivými surovinami. Hotová trinásta komnata chutí ? A navyše nízkosacharidová dámy ?
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu pre urýchlenie procesu varenia.
  2. Cesnak si ošúpeme, nakrájame na tenké pásiky a speníme na masle na malom ohni cca 1 minútku viac nie, aby nám nezhorkol. Paštrnák si ošúpeme a nastrúhanme nahrubo. Mrkvu si ošúpeme a nastrúhame najemno. Obr pridáme k restovanému cesnaku, dochutíme drvenou rascou, mletou červenou paprikou , kurkumou a vhodíme zelerovú vňať. Dolejeme horúcou vodou po rysku 2,2 litra a varíme 15 minút pod pokrievkou.
  3. Po uvarení zelerovú vňať vyberieme, pridáme bryndzu a čerstvú petržlenovú vňať a ponorným mixérom rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme soľou, trochou medu a citrónovou šťavou. Dľa potreby ešte doriedime vodou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.