Škoricové a čokoládové osie hniezda s orechami
Škoricové a čokoládové osie hniezda s orechami
Hodnotienie: 33
Hodnotenie: 4.27
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Čestné slovo najfantastickejšie osie hniezda, aké som kedy jedla. Tak úžasne hebké a nadýchané. Dve varianty na škoricové a čokoládovo orechové, neviem sa rozhodnúť, ktoré nám chutia viac 🙂 Recept je veľmi jednoduchý a cesto je fantastické. To pečenie a tá voňa, to je skutočná radosť. Pritiahne vám k stolu celú rodinu. Nech vám chutia ako nám :*
Množstvo Príprava
plech 90×70 cm, alebo dve 26 cm tortové formy, 32 kúskov 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 90 min
Množstvo Príprava
plech 90×70 cm, alebo dve 26 cm tortové formy, 32 kúskov 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 90 min
Škoricové a čokoládové osie hniezda s orechami
Škoricové a čokoládové osie hniezda s orechami
Hodnotienie: 33
Hodnotenie: 4.27
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Čestné slovo najfantastickejšie osie hniezda, aké som kedy jedla. Tak úžasne hebké a nadýchané. Dve varianty na škoricové a čokoládovo orechové, neviem sa rozhodnúť, ktoré nám chutia viac 🙂 Recept je veľmi jednoduchý a cesto je fantastické. To pečenie a tá voňa, to je skutočná radosť. Pritiahne vám k stolu celú rodinu. Nech vám chutia ako nám :*
Množstvo Príprava
plech 90×70 cm, alebo dve 26 cm tortové formy, 32 kúskov 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 90 min
Množstvo Príprava
plech 90×70 cm, alebo dve 26 cm tortové formy, 32 kúskov 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 90 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: 90×70 cm, alebo dve 26 cm tortové formy, 32 kúskov
Postup prípravy
  1. Najprv si pripravíme kvások. Mlieko aj cukor si dáme do hrnčeka, miešame, aby sa cukor rozpustil a mlieko jemne ohrejeme, aby bolo teplé. Pozor, aby nebolo horúce, zabije sa droždie. Rozmrvíme droždie, zamiešame a necháme 5 minút nabobtnať.
  2. Medzitým si do misky navážime múky, pridáme štipku soli a metličkou zamiešame. Tak sa nám múka prevzdušní a nemusíme ju preosievať. Do múky pridáme žĺtka a vlejeme mlieko s droždím. Do toho istého hrnčeka si pridáme maslo a rozpustíme ho. Vlejeme do zmesi a robotom, alebo ručne vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Ak sa cesto lepí, pridajte trochu múky. Zakryjeme dvomi utierkami a necháme 45-60 min vykysnúť.
  3. Pripravíme si plnky – všetky suroviny na konkrétnu plnku dáme do misky a ručne zamiešame. Vzniknú nám tak dve suché zmesy. Zapneme si rúru na 160 stupňov bez teplovzduchu, s teplovzduchom na 150. Rozpustíme si maslo na potretie.
  4. Cesto si opatrne vyberieme z misky na pomúčený vál a rozvaľkáme na obľžník s hrúbkou 3 mm . Po celom obvode jemne rozotrieme rozpustené maslo. Polovicu posypeme škoricovou plnkou a zvyšnú polovicu čokoládovou. Posypte nahrubšie. Jemne zrolujeme a ostrým nožom nakájame na 2,5 centimetrové rolky v počte 32 kúskov.
  5. Veľký plech, alebo pekáč, alebo dve tortové formy si vymažeme maslom. Ukladáme rolky rezom navrch nie úplne veďla seba, necháme kúsok medzeru, oni ešte ešte podrastú. Vrch slimáčikov aj obvod okolo potrieme rozpusteným maslom a posypeme zostatkovou suchou zmesou. Necháme 15 minút podkysnúť.
  6. Dáme upiecť do vyhriatej rúry dozlatova, na 20 minút.
Poznámka k receptu

TIP: aj do škoricových môžete pridať pomleté orechy. Upečené hniezda môžete ešte za horúca poliať trochou šlahačkovej smotany, zostanú tak krásne vláčne.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.