Vanilkové rožky (špaldové)
Vanilkové rožky (špaldové)
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 3.37
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Aby aj špaldové vanilkové rožky boli jemné, neskutočne krehké až sa rozsýpajúce na jazyku  Ako Vás celý rok učím so špaldou piecť, a ukázať vám, že to ide aj zdravo, inak tomu nebude ani teraz na Vianoce. Je to náš rodinný recept, rožky sú bez vajíčka a môžete si urobiť aj vegan verziu, alebo bezlaktózovú verziu. Výborné sú aj s pridaním celozrnnej múky. Obaľujeme v domácom vanilkovom cukre, ktorý si vyrobíte úplne jednoducho a ešte aj zdravo.
Množstvo Príprava
90 rohlíkov 10 + 30 min
Doba varenia
10-12 min
Množstvo Príprava
90 rohlíkov 10 + 30 min
Doba varenia
10-12 min
Vanilkové rožky (špaldové)
Vanilkové rožky (špaldové)
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 3.37
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Aby aj špaldové vanilkové rožky boli jemné, neskutočne krehké až sa rozsýpajúce na jazyku  Ako Vás celý rok učím so špaldou piecť, a ukázať vám, že to ide aj zdravo, inak tomu nebude ani teraz na Vianoce. Je to náš rodinný recept, rožky sú bez vajíčka a môžete si urobiť aj vegan verziu, alebo bezlaktózovú verziu. Výborné sú aj s pridaním celozrnnej múky. Obaľujeme v domácom vanilkovom cukre, ktorý si vyrobíte úplne jednoducho a ešte aj zdravo.
Množstvo Príprava
90 rohlíkov 10 + 30 min
Doba varenia
10-12 min
Množstvo Príprava
90 rohlíkov 10 + 30 min
Doba varenia
10-12 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: rohlíkov
Postup prípravy
  1. Príprava vanilkáčov je úplne jednoduchá. Suroviny na cesto si zmiešame dokopy a dáme aspoň na hodinu do chladničky odležať. Ak máte formu, je to o to jednoduchšie. Ak nemáte, tak si ušúľajte valček, odkrajujte a tvarujte rožky.
  2. Rúru si rozhorúčime na 170 stupňov. Vložíme rožky a v momente stiahneme na 150 stupňov. Pečieme 10-12 min, keď začnú hnednúť okraje a prevoňajú nám kuchyňu, sú hotové. Necháme vychladnúť a posypeme/obalíme v domácom vanilkovom pomletom trstinovom cukre.
    Rúru si rozhorúčime na 170 stupňov. Vložíme rožky a v momente stiahneme na 150 stupňov. Pečieme 10-12 min, keď začnú hnednúť okraje a prevoňajú nám kuchyňu, sú hotové. Necháme vychladnúť a posypeme/obalíme v domácom vanilkovom pomletom trstinovom cukre.
  3. Ak sa vám cesto “drolí” stačí pridať trochu viac citrónovej šťavy, alebo masla, ak je lepivé naopak prisypať múku. Každá múka saje tekutiny inak.
Poznámka k receptu

TIP na domáci vanilkový cukor : Trstinový cukor si pomelieme a vložíme doň pozdĺžne prerezanú vanilku, taktiež môžete rozmrviť aj vnútro vanilky. Zavrieme nádobu/pohár a necháme týždeň macerovať. Lusky tam môžete nechať nastálo a len dosypávať cukor. Keď vám po čase vanilka v cukre úplne stvrdne, 1/3 lusku s 50 gram trstinové cukru si zomeľte v kávovom mlynčeku na prach. Do pečeného to je super, lepšie ako vnútro, chuť a vôňa sa zdvojnásobí.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.