Zajačí perkelt s celozrnnými haluškami
Zajačí perkelt s celozrnnými haluškami
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.22
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúci tip na rodinný obed. Príprava jednoduchá a chuť delikátna :* Jemné zajačie mäsko s krémovým perkeltom a celozrnnými haluškami.
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
30 min
Zajačí perkelt s celozrnnými haluškami
Zajačí perkelt s celozrnnými haluškami
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.22
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúci tip na rodinný obed. Príprava jednoduchá a chuť delikátna :* Jemné zajačie mäsko s krémovým perkeltom a celozrnnými haluškami.
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Zeleninu si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Rajčiny prekrojíme napoly, cesnak dáme v celosti. Pridáme omyté mäsko, zalejeme vodou tak, aby bolo tak po vrch mäsa – nie viac a varíme v tlakovom hrnci od začiatku písknutia 30 min. Ak varíte v hrnci, tak približne 60 min, dokým nie je mäsko mäkké.
  2. Medzitým si uvaríme halušky. Vodu necháme zovrieť. Do vajec pridáme krupice a zamiešame. Závisí aké máte veľké vajcia, konzistencia by nemala byť ani hustá ani riedka, taká akurát. Keď voda zovrela, oheň znížime a presitkujeme halušky. Oheň necháme naozaj len na minime, resp. jemne prebublávať, aby sa nám z halušiek nestala kaša. Varíme 5 min, občasne zamiešame. Halušky precedíme, pridáme maslo a soľ.
  3. Keď je mäsko mäkké, vyberieme ho. Pridáme kus masla, za hrsť byliniek – petržlenová vňať a bazalka a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Ak máte šťavu moc hustú pridajte ešte maslo, alebo prilejte vodu. Ak moc riedku, zahustite trošku škrobom rozmiešaným vo vode. Dochutíme mletým muškátovým orieškom, citrónovou šťavou a soľou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.