Zajko na pórikovom capuccine s mrkvovými haluškami
Zajko na pórikovom capuccine s mrkvovými haluškami
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 4.06
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Celá rodina si pochutí, vrátane najmenších 🙂 Príprava expresná a jednoduchá, skoro z jedného hrnca, poteší každého kuchára :* Jedlo diétne a ľahké. Garantujem, že deti vylížu taniere 😀 Dijon horčice sa nebojte, deti ju milujú a varom stratí pikantnosť. Postup halušiek som rozpísala podrobne, aby sa nestalo, že sa rozvaria :* Tak už len dobrú chuť a nech sa mi moc neštiká 😀
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
35 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
35 min
Zajko na pórikovom capuccine s mrkvovými haluškami
Zajko na pórikovom capuccine s mrkvovými haluškami
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 4.06
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Celá rodina si pochutí, vrátane najmenších 🙂 Príprava expresná a jednoduchá, skoro z jedného hrnca, poteší každého kuchára :* Jedlo diétne a ľahké. Garantujem, že deti vylížu taniere 😀 Dijon horčice sa nebojte, deti ju milujú a varom stratí pikantnosť. Postup halušiek som rozpísala podrobne, aby sa nestalo, že sa rozvaria :* Tak už len dobrú chuť a nech sa mi moc neštiká 😀
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
35 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
35 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Mäsko si omyjeme, naporcujeme, posolíme a jednu stranu potrieme dijon horčicou. Na dno tlakového hrnca si dáme rozpáliť olivový olej a položíme mäso horčičou nadol (kľudne poukladajte aj na seba). Zároveň natrieme horčicou aj druhú stranu. Necháme minútku zatiahnuť. Medzitým si umyjeme pór, pozdĺžne ho prekrojíme a nakrájame na pol kolieska. Pridáme k zajkovi. Podlejeme vodou tak, aby bolo mäso zaliate. Na halušky budeme potrebovať uvarené mrkvy. Ak nemáte z vývaru, kľudne pridajte k zajkovi vcelku. Pridáme celú alebo drvenú rascu, kurkumu a zavrieme tlakový hrniec. Od momentu písknutia varíme 30-40 min, závisí od toho, či je zajko kupovaný, alebo domáci.
  2. Halušky robíme načerstvo tesne pred podávaním. Sú tak najlepšie. Postup je jednoduchý. Do väčšieho širšieho hrnca si dáme zovrieť vodu. Mrkvy a vajcia si pridáme s polkou krupice do mixéra a úplne rozmixujeme na kašu. V tejto fáze môžete pridať aj čerstvé bylinky napríklad. Pomer krupice je orientačný, veľmi záleží aj od vodnatosti mrkvy, čiže ak je cesto moc riedke, prisypte ešte. Cesto musí mať takú hustejšiu konzistenciu ale nie úplne hutné. Do rozmixovaného cesta prisypeme zvyšok krupice. Ja celkový pomer krupice nahrádzam 1/3 celozrnnou. Nemusí byť. Osolíme, pridáme kurkumu a zamiešame. Cesto sa nesmie liať, musí len tak schádzať pomaly z lyžice. Keď začne voda vrieť, úplne stíšime oheň, aby nebublala – halušky by sa nám rozvarili. Presitkujeme halušky a necháme znížené na minimum len tak v tej vriacej vode dve minútky. Potom ich jemne premiešame a privýšime oheň, aby jemne bublali. Varíme cca 3 minútky. Scedíme, pridáme kus masla, posolíme a jemne zamiešame.
  3. Keď je mäsko hotové, vyberieme ho, do omáčky pridáme kus masla, čerstvý, alebo mrazený kôpor a rozmixujeme. Z toho póriku sa urobí akoby kapučíno. Podľa svojho gusta si ju buď rozrieďte, alebo pridajte viac vody – dľa chuti. Ak chcete viac šťavy, alebo šťava je vodnatá, vyrieši to trochu zemiakového škrobu rozmiešaného v trochu studenej vody a pridané k omáčke – za stáleho varu. Hustne to rýchlo. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a nič viac tomu netreba. Ak chcete mať sýtejšiu chuť, kľudne pridajte ešte 1 čl dijon horčice. Mäsko servírujeme preliate omáčkou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.