Kečup od maminky
Kečup od maminky
Hodnotienie: 92
Hodnotenie: 4.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Moji milí, prišiel čas na zavarenie toho najlepšieho kečupu na celom svete. Pre mňa je to najlepší kečup aký som v živote jedla. Neviem či je to tým, že je to recept od mamičky ale má skutočne dokonalo vyvážanú chuť, farbu aj vôňu. Keď raz ochutnáte, už iný chcieť nebudete. Aj vy ste si ho obľúbili. Recept si nalistujete v mojej rodinnej knizočke receptov TRR1 str. 228.
Množstvo Príprava
cca 3 litre 1 hodina
Doba varenia
1 hodina
Množstvo Príprava
cca 3 litre 1 hodina
Doba varenia
1 hodina
Kečup od maminky
Kečup od maminky
Hodnotienie: 92
Hodnotenie: 4.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Moji milí, prišiel čas na zavarenie toho najlepšieho kečupu na celom svete. Pre mňa je to najlepší kečup aký som v živote jedla. Neviem či je to tým, že je to recept od mamičky ale má skutočne dokonalo vyvážanú chuť, farbu aj vôňu. Keď raz ochutnáte, už iný chcieť nebudete. Aj vy ste si ho obľúbili. Recept si nalistujete v mojej rodinnej knizočke receptov TRR1 str. 228.
Množstvo Príprava
cca 3 litre 1 hodina
Doba varenia
1 hodina
Množstvo Príprava
cca 3 litre 1 hodina
Doba varenia
1 hodina
Čo budeme potrebovať
Množstvo: 3 litre
Postup prípravy
  1. Všetku zeleninu pokrájame alebo posekáme a varíme aj s koreninami jednu hodinu, pokým zelenina nie je mäkká. Kedysi dávnejšie som nechávala kečup odstaviť do druhého dňa, teraz si to už uľahčujem a pracujem s ním ihneď. Chuť kečupu je rovnako výborná.
  2. Vyberieme bobkový list aj klinčeky. Následne kečup rozmixujeme a prepasírujeme. Kečup necháme opäť zovrieť.
  3. Medzitým si poháriky dáme do rúry na 50 stupňov ohriať a do takých suchých ohriatych budeme liať kečup, potom sa nemusí sterilizovať, to teplo ho skonzervuje.
  4. Horúce nalievame do menších pohárov až po vrch, zatvoríme a dáme do suchého dunstu – deky a zabalíme. Kečup už nie je potom nutné stsrilizovať ani otáčať hore dnom. Necháme vychladnúť.
Poznámka k receptu

TIP: Ak sa vám zdá kečup príliš riedky, môžete nechať ešte dlhšie prevariť, prípadne zahustíme 2 PL solamylu, ktoré rozhabarkujeme v malom množstve studenej vody. Zavaríme do kečupu a necháme prevrieť. Ak nechcete pridávať solamyl, kečup nechajte dlhšie variť na malom ohni, aby sa tekutina vyparila a bol hustejší.

Menšie poháriky sú lepšie, nakoľko kečup v sebe nemá konzervačné látky, tým pádom v chladničke otvorený vydrží maximálne týždeň.

Poháre dobre umyjeme a poriadne vysuší.e, viečka vyvaríme a tiež poriadne vysušíme. Toto je dôležité, aby sa kečup nepokazil a nesplesnivel.

zdroj fotografie : jsonline.com

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.