Kuracia saltimbocca na šalviovom masle, tekvicové pyré, cibuľové čatní
Kuracia saltimbocca na šalviovom masle, tekvicové pyré, cibuľové čatní
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 3.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Slávnostné menu pre špeciálnu príležitosť, rodinný obed alebo len gurmánska večera pre milovanú osobu 🙂 V každom prípade si neskutočne pochutíte na šťavnatom mäsku, jemnom tekvicovom pyré s osviežujúcim akcentom karamelizovanej cibulky. Toto menu ste si mohli vychutnať počas môjho zdravého víkendu v GINO Paradise Bešeňová a teraz už aj doma 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
45 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
45 min.
Kuracia saltimbocca na šalviovom masle, tekvicové pyré, cibuľové čatní
Kuracia saltimbocca na šalviovom masle, tekvicové pyré, cibuľové čatní
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 3.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Slávnostné menu pre špeciálnu príležitosť, rodinný obed alebo len gurmánska večera pre milovanú osobu 🙂 V každom prípade si neskutočne pochutíte na šťavnatom mäsku, jemnom tekvicovom pyré s osviežujúcim akcentom karamelizovanej cibulky. Toto menu ste si mohli vychutnať počas môjho zdravého víkendu v GINO Paradise Bešeňová a teraz už aj doma 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
45 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
45 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Tekvicu nakrájame na kocky, položíme ju na papier na pečenie, polejeme olivovým olejom a upečeme domäkka na 200 stupňov 20 min. Následne pridáme maslo, vývar (alebo vodu) a rozmixujeme v pyré ani husté, ani riedke, aby držalo na tanieri tvar. Dochutíme soľou, muškátovým orieškom, citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.
  2. Do panvice si dáme bravčovú masť, aby sa nám rozhorúčila. Cibuľky si ošúpeme, prekrojíme napoly a nakrajáme na krúžalky. Pridáme do panvice, prilejeme balsamico ocot, sójovú omáčku, med/cukor, soľ a restujeme na plnom ohni cca 1 max 2 min. Necháme ju skaramelizovať, aby sa nám mierne zosklovatela, no zároveň zostala šťavnatá. Necháme na miernom ohni restovať za občasného miešania cca 10 min. Keď je hotová, pridáme plát masla a zamiešame.
  3. Medzitým si mäso jemne naklepeme. Na jednu stranu položíme sušenú šunku, pridáme lístok šalvie a prepichneme. Obalíme v múke. Na panvicu si dáme olej, maslo, šalviové listy a mäso z oboch strán orestujeme. Šalviové listy budú chrumkavé ako chipsy.
  4. Mäso aj šalviové listy vyberieme, prilejeme trochu vývaru, petržlenovú vňať, trochu šťavy z citrónu, vrátime mäsko, osolíme a všetko spolu zahrejeme a necháme zredukovať. Zjemníme plátkom masla.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.