Škandinávska rybacia polievka
Škandinávska rybacia polievka
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 3.95
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Neskutočná <3 Keby som vám tak vedela preniesť tú chuť. Vysoko delikátna, prebudí vám všetky chuťové zmysly. Ešte nikdy sa mi taká dobrá rybacia polievka nepodarila. Plná chuť zeleninky, jemná aróma rybky, a úplne krémová a maslová. Kedysi som chodievala na rybaciu do nórskeho rýchleho občerstvenia a milovala som ju. Tentokrát sa mi podarila ešte lepšie ako originál. Vyskúšajte, obrovsky si pochutíte :*
Množstvo Príprava
2 – 2,5 litra polievky 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 – 2,5 litra polievky 20 min
Doba varenia
30 min
Škandinávska rybacia polievka
Škandinávska rybacia polievka
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 3.95
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Neskutočná <3 Keby som vám tak vedela preniesť tú chuť. Vysoko delikátna, prebudí vám všetky chuťové zmysly. Ešte nikdy sa mi taká dobrá rybacia polievka nepodarila. Plná chuť zeleninky, jemná aróma rybky, a úplne krémová a maslová. Kedysi som chodievala na rybaciu do nórskeho rýchleho občerstvenia a milovala som ju. Tentokrát sa mi podarila ešte lepšie ako originál. Vyskúšajte, obrovsky si pochutíte :*
Množstvo Príprava
2 – 2,5 litra polievky 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 – 2,5 litra polievky 20 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: – 2,5 litra polievky
Postup prípravy
  1. Pór si nakrájame na drobno a osmahneme na olivovom oleji. Mrkvu/petržlen ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky (kocky) a pridáme k póru. Restujeme spolu asi 3 minútky. Medzitým si papriku zbavíme jadrovníka a nakrájamae na malé kúsky. Fenikel prerežeme napoly, zbavíme hlúbika (nachádza sa v dolnej časti a má tvar trojuholníka) a tiež nakrájame na malé kúsky. Pridáme k zelenine, zamiešame a minútku restujeme, aby sa prepojili chute. Pridáme 1/2 čl mletú červenú papriku a kurkumu, drvenú rascu, vhodíme polku ošúpanej cibule vcelku, cesnak vcelku, bobkový list, na tretinky nakrájané rajčinky, zalejeme vriacou vodou z kanvice po rysku 2 litre a varíme 10 minút.
  2. Po 10 minútach pridáme ovsené vločky, šošovicu, a na malé kúsky nakrájaný batát. Varíme ďalších 15 minút. Ak sa vám zdá polievka hustá a voda sa vyparila, dolejte ešte pol litra vriacej vody.
  3. Z polievky odoberieme 3-4 žufanky zeleniny aj s vodou (podľa toho, akú ju chcete mať krémovú), pridáme čerstvé bylinky bazalku a kôpor a rozmixujeme na hladký krém. Vrátime naspať do polievky. Ak máte polievku moc hustú, pridajte vody, ak riedku, ešte trochu rozmixujte. Rybu si nakrájame na menšie kocky, pridáme do polievky a povaríme ešte 5 minút.
  4. Polievku dochutíme soľou, maslom, muškátovým orieškom, citrónovou šťavou a trochou medu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.