Špaldový granadír so zeleninou
Špaldový granadír so zeleninou
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 4.07
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zemiaky máme v zimnom období úplne najradšej, na tisíc spôsobov ich pripravujem, ako prílohu, alebo aj ako hlavné jedlo☺️Úžasný granadír sa mi podaril. Ako je u mňa zvykom – prepašovala som doňho zeleninku a ozdravila špaldovými fliačkami. Už len kyslú kapustu nabrať, alebo cviklový šalát spraviť a úžasný, jednoduchý a lokálny obed pre celú rodinu na stole. Och, milujem slovenskú tradičnú kuchyňu.
Množstvo Príprava
5 porcií 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
5 porcií 20 min
Doba varenia
15 min
Špaldový granadír so zeleninou
Špaldový granadír so zeleninou
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 4.07
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zemiaky máme v zimnom období úplne najradšej, na tisíc spôsobov ich pripravujem, ako prílohu, alebo aj ako hlavné jedlo☺️Úžasný granadír sa mi podaril. Ako je u mňa zvykom – prepašovala som doňho zeleninku a ozdravila špaldovými fliačkami. Už len kyslú kapustu nabrať, alebo cviklový šalát spraviť a úžasný, jednoduchý a lokálny obed pre celú rodinu na stole. Och, milujem slovenskú tradičnú kuchyňu.
Množstvo Príprava
5 porcií 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
5 porcií 20 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcií
Postup prípravy
  1. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode cca 15 minút domäkka.
  2. Medzitým si dáme zovrieť vodu na fliačky a uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
  3. Cibuľku si ošúpeme, nakrájame nadrobno a speníme minútku na trochu viac bravčovej masti, alebo olivovom oleji. Nakrájame si pór na polkolieska a spolu s rascou pridáme k cibuľke, zamiešame. Mrkvu a zeler si ošúpeme a nastrúhame najemno. Dohodíme k restovanej zmesi a necháme minútku prepojiť chute. Pridáme asi 1 PL mletej červenej papriky (aj viac výbornú chuť dodá), kurkumu, soľ, zamiešame a podlejeme trochou vody. Pod pokrievkou dusíme cca 8 minút.
  4. Uvarené cestoviny zlejeme z vody – 1/2 šálky vody si necháme bokom nakoniec. Do zeleniny pridáme cestoviny a poriadne zamiešame. Zemiaky si pučítkom jemne popučíme a zamiešame cestovinovú zmes. Posolíme, pridáme čerstvú vňaťku a polejeme trochou odloženej vody z cestovín, aby bol granadír vláčny.
Poznámka k receptu

TIP: K granadíru môžete podávať kyslú kapustu, zaváranú cviklu či uhorky. Výborne chutí aj cviklový šalát – uvarená cvikla vcelku aj so šupou, ošúpaná, nastrúhaná najemno, ochutená soľ, citrón šťava a kyslá smotana.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.