Domáca šťavnatá treska
Domáca šťavnatá treska
Hodnotienie: 28
Hodnotenie: 4.18
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Moja prvá domáca treska. Manžel povedal, že najlepšia, akú jedol. Tak teraz neviem, či sa chce zaliečať, či ozaj 😀 V každom prípade, je plná kvalitných surovín a naozaj chutí poctivo. Podarilo sa mi úplne vyvážiť chute, tak verím, že bude rovnako chutiť aj vám a vaším polovičkám 🙂
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
10 min.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
10 min.
Domáca šťavnatá treska
Domáca šťavnatá treska
Hodnotienie: 28
Hodnotenie: 4.18
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Moja prvá domáca treska. Manžel povedal, že najlepšia, akú jedol. Tak teraz neviem, či sa chce zaliečať, či ozaj 😀 V každom prípade, je plná kvalitných surovín a naozaj chutí poctivo. Podarilo sa mi úplne vyvážiť chute, tak verím, že bude rovnako chutiť aj vám a vaším polovičkám 🙂
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
10 min.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
10 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Najprv si pripravíme nálev. Ocot, cukor, soľ a bobkové listy dáme do hrnca a zalejeme vodou. Zamiešame. Pridáme do nej ryby – kocky môžete prekrojiť napoly, aby sa v hrnci šetril priestor.
  2. Mrkvu aj cuketu si ošúpeme, párkrát prekrojíme a v mixéri s S nožmi pár sekúnd rozmixujeme na miniatúrne kocky – kúsky. Pridáme do hrnca k rybe, zapneme sporák a od bodu varu varíme 8 minút.
  3. Medzitým si kyslú uhorku nastrúhame najemno. Šalotku nakrájame nadrobno, vyžmýkame na ňu trochu citrónovej šťavy, posolíme, zamiešame a necháme odstáť – bude ľahšie tráviteľnejšia a jemnejšia.
  4. Uvarenú zmes precedíme cez sitko a necháme chvíľku odtiecť. Rybu vyberieme späť do hrnca a zeleninu si vysypeme do väčšej nádoby, v ktorej budeme tresku pripravovať. Postupne si do sitka pridávame uvarené rybky a vidličkou ich „trháme“ na malinké kúsky. Vysypávame k zelenine. Keď už máme všetky, pridáme šalotku aj uhorku zliatu z vody, ktorú nám pustili.
  5. Dochutíme smotanou, tatarkou, dijon horčicou, soľou, mletým čiernym korením, olivovým olejom, mletou červenou paprikou, citrónovou šťavou a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Dochucujte podľa chute 🙂 Ak chcete domácu tatarku, recept na ňu, aj na majonézu nájdete na mojej stránke.
Poznámka k receptu

Za podnet na tento recept sa chcem veľmi pekne poďakovať Tinuške Záňovej, ktorá mi ho poslala až z Nového Zélandu 🙂 Treska, ktorá obletela svet 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.