Archív článkov

Kvasená kapusta od svokričky

najlepší odhánač bacilov Kvasená kapusta od svokričky Hodnotienie: 15 Hodnotenie: 3.4 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Imunita začína v črevách, všetci vieme. A najlepšie ju naštartujete probiotikami. Samozrejme prírodnými bez kadejakých aróm, sladidiel či konzervantov. Jej veličenstvo kráľovná probiotík, tá najlepšia, najzdravšia a najlacnejšia - kvasená kapusta. Sezóna začína, tak …

Viac ... »

Zdravo zavárané uhorky

tip ako zavárať zdravo Zdravo zavárané uhorky Hodnotienie: 30 Hodnotenie: 3.77 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Ako sa hovorí máme "uhorkovú sezónu". Pripravtebsi ich doma zdravo, z voňavých surovín, alebo s pokocou kupovaného nakladača, aby neobsahoval napríklad taký benzoan sodný alebo iné éčka. Čo do uhoriek naložiť, aby boli chutné, …

Viac ... »

Domáca šťavnatá treska

Druhé slovenské národné jedlo 🙂 Treska a dva rožky 😀 Domáca šťavnatá treska Hodnotienie: 28 Hodnotenie: 4.18 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Moja prvá domáca treska. Manžel povedal, že najlepšia, akú jedol. Tak teraz neviem, či sa chce zaliečať, či ozaj 😀 V každom prípade, je plná kvalitných surovín a …

Viac ... »

Kvašáky – starodávny recept bez chleba

Náš rodinný recept na kvašáky. Je unikátny v tom, že nepridávame chlieb, uhorky prejdu svojou vlastnou pomalšou prirodzenou fermentáciou a tým sú ešte prospešnejšie, nezaťažujú trávenie a vhodné aj pre "žalúdkárov". Navyše, vydržia vám aj rok :) Kombinácia listov, chrenu, cesnaku a rasce vytvorí unikátnu chuť, jemne chrumkavých a zároveň šťavnatých uhoriek :)

Viac ... »

Štedrovečerná pôstna

Tradície a rodina spolu, to je to najkrajšie na vianočných sviatkoch. Šošovicová pôstna sa u nás v rodine traduje už roky a je pre mňa chuťovo dokonalá. Páči sa, náš rodinný recept :*

Viac ... »

Luxusný pretlak

pretlak všetkých pretlakov Luxusný pretlak Hodnotienie: 31 Hodnotenie: 4.32 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Je luxusný

Viac ... »

Losos so zeleninovým pyré

Výborné, rýchle a ľahké jedlo. Losos so zeleninovým pyré Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 3.33 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Na food podujatí týždňa Nórskeho lososa, ktorého som sa zúčastnila min. týždeň som sa naučila naozaj zaujímavé postupy ako pripravovať lososa podľa špičkových šéfkuchárov. Najviac ma šokovalo, že losos sa má pripravovať …

Viac ... »

Nakladaný hermelín

Tradičná slovenská chuťovečka, na večeru, k vínu, pivu, pre gurmánov 🙂 Nakladaný hermelín Hodnotienie: 16 Hodnotenie: 4.06 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept O nakladanom hermelíne vieme asi všetci 🙂 Väčšinou som si ho objednávala v reštauráciách, až kým ho kamoška Eni pripravila doma.. A vtedy som si povedala prečo nie? …

Viac ... »