Svokričkin posúch s nivou a zeleninou
Svokričkin posúch s nivou a zeleninou
Hodnotienie: 11
Hodnotenie: 4.18
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vždy, keď prídeme k svokričke, tak nás prekvapí a poteší zároveň vynikajúcim jedlom. Ja vám tie babky obdivujem, ako vedia byť obetavé, variť a piecť vkuse za kalfas, aby len nebolo málo. Asi toto čaká aj nás. Tieto úžasne posúchy majú cesto nadýchané ako pavučinka, a zároveň je parádne chrumkavé. A tá šťavnatá smotanovo-slankavá plnka. Zeleninka navrchu celý posúch osvieži. Výborné namiesto pečiva alebo k sýtej jesennej fazuľovej polievočke. Dajte mi vedieť, či chutili. Potešíte ma, keď recept zazdieľate.
Množstvo Príprava
7 okrúhlych posúchov 45 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min. 60 min.
Množstvo Príprava
7 okrúhlych posúchov 45 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min. 60 min.
Svokričkin posúch s nivou a zeleninou
Svokričkin posúch s nivou a zeleninou
Hodnotienie: 11
Hodnotenie: 4.18
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vždy, keď prídeme k svokričke, tak nás prekvapí a poteší zároveň vynikajúcim jedlom. Ja vám tie babky obdivujem, ako vedia byť obetavé, variť a piecť vkuse za kalfas, aby len nebolo málo. Asi toto čaká aj nás. Tieto úžasne posúchy majú cesto nadýchané ako pavučinka, a zároveň je parádne chrumkavé. A tá šťavnatá smotanovo-slankavá plnka. Zeleninka navrchu celý posúch osvieži. Výborné namiesto pečiva alebo k sýtej jesennej fazuľovej polievočke. Dajte mi vedieť, či chutili. Potešíte ma, keď recept zazdieľate.
Množstvo Príprava
7 okrúhlych posúchov 45 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min. 60 min.
Množstvo Príprava
7 okrúhlych posúchov 45 min.
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min. 60 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: okrúhlych posúchov
Postup prípravy
  1. Dáme vykysnúť kvások. Mierne zohrejeme mlieko, pridáme med, múku, rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások.
  2. Medzitým si dáme roztopiť maslo, pridáme ho do misky, vlejeme mlieko, najemno nastrúhame uvarené zemiaky, pridáme soľ, nivu, žĺtky a rozmixujeme ponorným mixérom. Múky si dáme zvlášť do misky a prevzdušníme ručne metličkou. Do robota si pridáme vzídený kvások, zapneme miesenie na nižších otáčkach a postupne pridávame zmes múky a rozmixovanú zmes. Vypracujeme vláčne cesto. Ak sa lepí, pridáme trošku múky. Rukou ešte cesto trochu premiesime, spravíme krížik, posypeme múkou a necháme vykysnúť v prikrytej miske tak, aby strojnásobilo objem. S rukou ešte trochu premiesime, spravíme krížik, posypeme múkou a necháme vykysnúť v prikrytej miske tak, aby strojnásobilo objem.
  3. Medzitým si pripravíme plnku, všetky ingrediencie ručne premiešame.
  4. Pripravíme si taktiež zmes na potieranie. Do malého hrnca dáme rozpustiť bravčovú masť, vodu, soľ a zamiešame. Týmto budeme potierať plech aj cesto.
  5. Rúru si predhrejeme na 160 – 170 stupňov teplovzduch.
  6. Vykysnuté cesto presunieme na pomúčenú dosku a ručne rozvaľkáme na hrubší valec. Rozdelíme podľa toho, aký máme plech, menší či väčší. Ak budete robiť posúchy do kruhu a máte radi tenšie, rozdeľte na 7 častí. Ak hrubšie, také chlebové, deľte na 6 častí. Plech alebo zapekaciu panvicu potrieme pierkom so zmesou masti. Zoberieme jeden kúsok cesta a ručne ho porozťahujeme na pekáči. Opäť potrieme boky aj kraje masťovou zmesou. Vrch cesta potrieme smotanovou zmesou, posypeme v strede ešte trochou nivy a rozvrstvíme nakrájanú čerstvú zeleninu a koreniny – rajčiny, pór, papriku, uhorku, cibuľku, rasca, sezam, čili.
  7. Dáme piecť do rúry na 160-170 stupňov teplovzduch cca 15-20 min., keď zavonia a bude zlatavé, tak je hotové.
    Dáme piecť do rúry na 160-170 stupňov teplovzduch cca 15-20 min., keď zavonia a bude zlatavé, tak je hotové.
Poznámka k receptu

TIP: Do smotanovej zmesi môžete nastrúhať aj strúčik cesnaku. Posúch chutí výborne aj v mäsovej verzii so slaninkou či klobáskou.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.