Množstvo | Príprava |
5 štrúdlí | 1,5 hodiny |
Doba varenia | Čas na oddych počas varenia |
20 min | 3-12 hod |
|
|
Poznáte to, prídete k babke a ona pečie. Ja keď pečiem, tak máme 1 štrúdľu na 3 dni. Babka keď pečie, má ich 10 až 12 a aj to sa bojí, že čo ak bude málo. A potom ich ponúka na všetky strany 3 dni, aby sa len zjedli. Tie babky sú jednoducho všetky také úžasné. V myšlienkach si spomínam na tú svoju zlatú babku, ktorá ma mala tak rada a ku ktorej som chodila na prázdniny. Pamätám si, ako sa zvŕtala v kuchyni a vždy z ničoho vedela vyčarovať veľa. A všetko chutilo tak fantasticky, pretože ona tam jednoducho primiešala lásku. Veľa lásky a veľa obety. Verím, že aj ja raz budem taká a že moje deti a moje vnúčatká budú ku mne chodiť rady nielen za dobrým jedlom.
|
TIP: Plnku si môžete urobiť aj orechovú alebo makovú. Stačí zmiešať pomleté orechy s cukrom a vanilkou, posypať cesto a nastrúhať najemno jablká. Výborne chutí aj kombinácia orechov a tvarohu. Makovú plnku pripravíte podobne. Mletý mak zmiešate s cukrom a môžete pridať hrozienka, sušené slivky, čerešne či škoricu.
Za recept na tieto štrúdle ďakujem svojej svokričke, keďže ten od mojej babky sa už nedozviem. Babi moja, odpočívaj nám v pokoji a, prosím, dávaj tam zhora na nás pozor.