TIP: Pre kvasnicovú verziu zo sušených kvasníc: namiesto kvásku pridáme 1/2 balíčka sušeného droždia. Necháme vykysnúť asi 1.5 hodiny, musí zdvojnásobiť objem. Následne vytvarujeme do bochníčkov a necháme ešte 30 min podkysnúť.
Pre verziu z DROŽDIA, pridáme 15 g čerstvého droždia, múky, vodu, soľ a med a všetko spolu vymiešame na elastické cesto. Každá múka saje tekutiny inak. Ak sa vám cesto moc lepí, prisypte múku ak je naopak husté, prilejte trochu vody. Necháme 30 min vykysnúť, do bochníčkov a ešte 15 min. Porozťahujeme, obložíme čím máme radi a upečieme. Ak nemáte celozrnnú múku, odporúčam kúpiť, dodá cestu výbornú chuť a elasticitu. Môžete ju nahradiť aj hladkou. Pizzu môžete rukami roztlačiť celú, ku krajom dať nahrubo nastrúhaný syr a kraje zavinúť – takto budete mať kraje plnené syrom.