Zimná krémová šošovicová polievka
Zimná krémová šošovicová polievka
Hodnotienie: 20
Hodnotenie: 3.7
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Naši starí rodičia aj rodičia v minulosti prežívali zimu na koreňovej zelenine, strukovine a kyslej kapuste. Mne sa táto filozofia veľmi páči. Základ bol zasýtiť a zahriať organizmus. Keď som sa pýtala mojej maminky, ako často mali mäso, povedala mi, že v nedeľu. Mäso mám rada, ale som presvedčená, že je prínosom max 2-3x do týždňa. Prinášam vám recept na zimnú zahrievaciu, výživnú, sýtu a chutnú polievočku. Krémovú. Tú ľúbia aj deti. Šošovica je nízkotučná a nízkokalorická strukovina s vysokým obsahom bielkovín, vitamínov skupiny B a minerálov. Obsahuje taktiež veľa železa, preto pridávame do polievky citrónovú šťavu, aby sme uľahčili jeho vsetrebávanie. V zime nielen zahreje, ale reguluje činnosť čriev a podporuje metabolickú výmenu. Je výborná pri chudokrvnosti, znižuje cholesterol a znižuje aj cukor, čiže ideálna pre diabetikov.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
25 min
Zimná krémová šošovicová polievka
Zimná krémová šošovicová polievka
Hodnotienie: 20
Hodnotenie: 3.7
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Naši starí rodičia aj rodičia v minulosti prežívali zimu na koreňovej zelenine, strukovine a kyslej kapuste. Mne sa táto filozofia veľmi páči. Základ bol zasýtiť a zahriať organizmus. Keď som sa pýtala mojej maminky, ako často mali mäso, povedala mi, že v nedeľu. Mäso mám rada, ale som presvedčená, že je prínosom max 2-3x do týždňa. Prinášam vám recept na zimnú zahrievaciu, výživnú, sýtu a chutnú polievočku. Krémovú. Tú ľúbia aj deti. Šošovica je nízkotučná a nízkokalorická strukovina s vysokým obsahom bielkovín, vitamínov skupiny B a minerálov. Obsahuje taktiež veľa železa, preto pridávame do polievky citrónovú šťavu, aby sme uľahčili jeho vsetrebávanie. V zime nielen zahreje, ale reguluje činnosť čriev a podporuje metabolickú výmenu. Je výborná pri chudokrvnosti, znižuje cholesterol a znižuje aj cukor, čiže ideálna pre diabetikov.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Šošovicu si premyjeme a namočíme do vody zvečera do rána. Ráno z vody zlejeme a premyjeme.
  2. Do kanvice si dáme zovrieť vodu. Pór nakrájame na polkolieska, koreňovú zeleninu si ošúpeme a nakrájame na drobno. Môžete ju dať rozsekať aj do mixéra.
  3. Do hrnca dáme olivový olej a necháme mierne rozhorúčiť. Pridáme pór a pol minútky orestujeme. Vysypeme ostatnú koreňovú zeleninu a restujeme cca 1-2 minútky. Pridáme šošovicu, slivky, dochutíme rascou, červenou mletou paprikou, kurkumou, párkrát premiešame a dolejeme vodu z kanvice.
  4. Varíme na malom ohni pod pokrievkou 25-30 minút. Následne rozmixujeme. Podľa potreby dolejeme vodu na rozriedenie. Dochutíme soľou, maslom a citrónovou šťavou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.