Množstvo | Príprava |
plytký plech | 20 min |
Doba varenia | Čas na oddych počas varenia |
15 min | 3-4 hodiny + rozkvas ak nemáte 4-6h |
|
|
My sme doma veľmi na slané a takéto báleše robievam často, buď na večeru, pohostenie pre návštevu, alebo len tak na cesty alebo do prírody. Je to vďačné, chutné, nadýchané, chrumkavé a navyše s geniálne ochutenou plnkou. Tú si vždy prispôsobím tomu, aké máme chute, ale tento bryndzovník je v poslednej dobe u nás v TOP 3. Cesnak ho úžasne vychutí a tie rajčinky pridajú na šťavnatosti.
|
TIP: Ak budete robiť cesto z pšeničnej múky, pridajte 300 gram. Ak nemáte celozrnnú, môžete nahradiť klasickou hladkou. Odporúčam však kúpiť si domov aj celozrnnú múku, pridá super na chuti, cesto prevzdušní a je aj výživná, čiže vám z nej bude dobre tráviť. Ak nemáte pesto z medvedieho cesnaku, pripravte si napríklad bazalkové a pridajte strúčik cesnaku. Je hotové rýchlo a jednoducho, do sekáčika s S nožni alebo mixéra, dáte poriadnu hrsť bazalkových lístkov, cca 2-3 PL olivového oleja, soľ, nastrúhaný strúčik cesnaku a citrónovú šťavu. Rozmixujete a potriete.