Chrumkavá ciabatta

Suroviny na 2 stredne veľké ciabatty: 250 g hladkej múky (ja som použil špaldovú) 125 ml teplej vody 1/2 balíčka sušeného droždia 70 ml olivového oleja 1 žĺtok 1 ČL soli 1/2 ČL trstinového cukru 10-15 zelených olív cca 5 ks väčších sušených paradajok 1/2 červenej cibule 1 ČL ghí Postup: Z teplej vody, cukru a droždia pripravte na teplom mieste kvások. Múku, žĺtok, soľ, olivový olej nachystajte do misky, do ktorej potom vylejete vopred pripravený kvások. Zmes treba poriadne miesiť, aspoň 5-7 minút. Ja to mám v robote ľahké, ale dá sa to zvládnuť aj ručne. Cesto nechajte aspoň 30 minút kysnúť na teplom mieste s utierkou navrchu. Potom nakrájajte na polovičky olivy, na malé kúsky paradajky a cibuľku zpražte na prepustenom mase ghí. Po vykysnutí cesta ručne primiešajte ostatné suroviny a rozdeľte dobre pomúčené cesto na dve polovice. Vytvarujte dve bagety, pričom každú chytíte za jeden aj druhý koniec a stočíte v protismere do špirály tak, ako to ciabatta dovolí bez roztrhnutia. Pečte v rúre na 220°C približne pol hodiny. Treba sledovať, môže to byť aj kratšie.

Autor: Jozef Filko

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.