Výborné cviklové palacinky

Výborné a svieže

Cviklové palacinky
Cviklové palacinky
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Spísala som vám recept na slané palacinky, ktoré sú úžasné nielen na víkendové raňajky, ale aj k veľkonočnej rolke. Dokonalá kombinácia chutí cvikle, kôpru a chrenu a tá farba prekrásna.
Množstvo Príprava
6 palaciniek 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 10 min
Množstvo Príprava
6 palaciniek 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 10 min
Cviklové palacinky
Cviklové palacinky
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Spísala som vám recept na slané palacinky, ktoré sú úžasné nielen na víkendové raňajky, ale aj k veľkonočnej rolke. Dokonalá kombinácia chutí cvikle, kôpru a chrenu a tá farba prekrásna.
Množstvo Príprava
6 palaciniek 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 10 min
Množstvo Príprava
6 palaciniek 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 10 min
Postup prípravy
  1. Cviklu a vodu spolu rozmixujeme v mixéri, alebo ponorným.
  2. Pridáme vajce, olej, múky, kôpor, osolíme a ručne vymiešame metličkou, aby sme mali hladké cesto. Necháme 10 minút postáť. Každá múka saje inak, ak by ste mali cesto moc riedke, pridajte ešte trochu múky.
  3. Rozhorúčime si panvicu, stiahneme na polovičný oheň (radšej ešte slabší) a potrieme kvapkou olivového oleja. Vylejeme jednu naberačku cesta do stredu panvice. Pootáčame panvicu dokola krúživým pohybom, aby sa cesto krásne rozlialo a bolo rovnomerne hrubé. Smažíme pomalšie, z každej strany dve a pol minúty, tak chytí chrumkavosť. Ak si trúfate, môžete to skúsiť aj na silnejšom ohni a rýchlejšie.
  4. Hotové palacinky potrieme po celom natenko lučinou a nastrúhame na ňu chren. Od kraja z ktorého budeme zavinovať dáme plátok šunky, tiež na kraj rukolu a zavinieme. Môžeme ju nakrajať na menšie kúsky, alebo len prekrojiť šikmo na polovicu.
    Hotové palacinky potrieme po celom natenko lučinou a nastrúhame na ňu chren. Od kraja z ktorého budeme zavinovať dáme plátok šunky, tiež na kraj rukolu a zavinieme. Môžeme ju nakrajať na menšie kúsky, alebo len prekrojiť šikmo na polovicu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Jednohubky z bleskového lístkového cesta

Bleskové a ták fantastické Jednohubky z bleskového lístkového cesta Hodnotienie: 9 Hodnotenie: 4.44 You: Hodnotenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.