Spísala som vám recept na slané palacinky, ktoré sú úžasné nielen na víkendové raňajky, ale aj k veľkonočnej rolke. Dokonalá kombinácia chutí cvikle, kôpru a chrenu a tá farba prekrásna.
Spísala som vám recept na slané palacinky, ktoré sú úžasné nielen na víkendové raňajky, ale aj k veľkonočnej rolke. Dokonalá kombinácia chutí cvikle, kôpru a chrenu a tá farba prekrásna.
Cviklu a vodu spolu rozmixujeme v mixéri, alebo ponorným.
Pridáme vajce, olej, múky, kôpor, osolíme a ručne vymiešame metličkou, aby sme mali hladké cesto. Necháme 10 minút postáť. Každá múka saje inak, ak by ste mali cesto moc riedke, pridajte ešte trochu múky.
Rozhorúčime si panvicu, stiahneme na polovičný oheň (radšej ešte slabší) a potrieme kvapkou olivového oleja. Vylejeme jednu naberačku cesta do stredu panvice. Pootáčame panvicu dokola krúživým pohybom, aby sa cesto krásne rozlialo a bolo rovnomerne hrubé. Smažíme pomalšie, z každej strany dve a pol minúty, tak chytí chrumkavosť. Ak si trúfate, môžete to skúsiť aj na silnejšom ohni a rýchlejšie.
Hotové palacinky potrieme po celom natenko lučinou a nastrúhame na ňu chren. Od kraja z ktorého budeme zavinovať dáme plátok šunky, tiež na kraj rukolu a zavinieme. Môžeme ju nakrajať na menšie kúsky, alebo len prekrojiť šikmo na polovicu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Výborný recept 👍 Do cesta som dala viac cvikle, aj tak nebola farba taká krásna ružová, ale nevadilo to v podstate.. Priložila by som aj fotku, ale nejde to..
Z tohto receptu som bola velmi, ale velmi milo prekvapena. Kedze som celiatik dala som bezlepkove muky (20g pohankova a 80g uni). Palacinky boli vynikajuce! Aj na druhy den boli stale makkucke a jemnucke. Určite zaradim tento recept do nasho jedalnicka na pravidelnej baze. Dakujem za inspiraciu 🙂
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Výborný recept 👍
Do cesta som dala viac cvikle, aj tak nebola farba taká krásna ružová, ale nevadilo to v podstate..
Priložila by som aj fotku, ale nejde to..
Vyzerá to chutne 🙂 určite to skúsim 🙂
Z tohto receptu som bola velmi, ale velmi milo prekvapena. Kedze som celiatik dala som bezlepkove muky (20g pohankova a 80g uni). Palacinky boli vynikajuce! Aj na druhy den boli stale makkucke a jemnucke. Určite zaradim tento recept do nasho jedalnicka na pravidelnej baze. Dakujem za inspiraciu 🙂