Domov / Recept / Cuketový perník

Cuketový perník

úžasný, šťavnatý, bleskový a zdravý

cuketový perník
cuketový perník
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 4.14
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Perník, ktorý mizne zo stola úplne prvý. Najviac po ňom siahajú deti, dokonca aj tie, ktoré nemajú rady zeleninu. Cuketu tam vôbec necítiť a podľa mňa vám ani nikto neuverí, že je tam. Vďaka nej je perník neskutočne šťavnatý a vláčny. Skrýva v sebe mega dávku čokolády, čo pridá na báječnej chuti. Navrchu fantastický čučoriedkový džem a rozplývajúca sa ganache poleva. Navyše z jednej misky bez námahy, bleskový, hrnčekový a zdravý. To si len zamilovať!
Množstvo Príprava
28x23 pekáč 45 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
28x23 pekáč 45 min
Doba varenia
15 min
cuketový perník
cuketový perník
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 4.14
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Perník, ktorý mizne zo stola úplne prvý. Najviac po ňom siahajú deti, dokonca aj tie, ktoré nemajú rady zeleninu. Cuketu tam vôbec necítiť a podľa mňa vám ani nikto neuverí, že je tam. Vďaka nej je perník neskutočne šťavnatý a vláčny. Skrýva v sebe mega dávku čokolády, čo pridá na báječnej chuti. Navrchu fantastický čučoriedkový džem a rozplývajúca sa ganache poleva. Navyše z jednej misky bez námahy, bleskový, hrnčekový a zdravý. To si len zamilovať!
Množstvo Príprava
28x23 pekáč 45 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
28x23 pekáč 45 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: pekáč
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 170 stupňov, teplovzdušne. Šálka je 300 ml.
  2. Suché ingrediencie si dáme do jednej misky (múka, cukor, korenia, kakao, čokoláda, sóda) a zamiešame. Pridáme mokré ingrediencie do druhej misky (cuketa, vajcia, mlieko, olej). A poriadne ručne zamiešame.
  3. Plech vymažeme maslom, vysypeme múkou a vylejeme naň masu, rovnomerne rozotrieme a pečieme asi 15 - 20 minút.
  4. Medzitým si šľahačku zohrejeme na bod varu, vypneme, nalámeme čokoládu a zamiešame. Malo by to byt taká „nutelová“ konzistencia. Ešte teplé potrieme džemom a vylejeme čokoládovú zmes. Necháme vychladnúť. Vrch posypeme mletými orechmi.
Poznámka k receptu

TIP: Šálka v recepte má objem 300 ml. Cuketu je možné nahradiť aj tekvicou, či jablkami.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kysnutý slivkáč

prvý koláč, ktorý robím keď začne slivkový sezóna Kysnutý slivkáč Hodnotienie: 11 Hodnotenie: 4.18 You: …

7 komentárov

  1. Krásny recept. Ľúbim takéto recepty a perník je moja láska od detstva. Robievam aj cuketovy casto.
    Uz sa tesim na chut tohto.
    Dakujem!!!

  2. Výborný!!! Koláčik jedna báseň, krehký, šťavnatý, čokoládový, nie príliš sladký.
    Naozaj jednotkový recept.
    Ďakujem

  3. včera som robila, dnes robím ďalší. chutnal sa, rozdal sa, pojedol sa… no proste do rána zmizol 🙂
    ja som dala raz toľko cukety, nebojte sa jej, bude skvelý. Tinka ďakujem za skvelý recept.

  4. Výborný, šťavnatý, veľmi nám chutil. Ja som dala na vrch ríbezle miesto čokolády, mňam.

  5. mozem cuketu nahradit bielou slovenskou tekvicou?

  6. Dnes som skúsila,druhý recept od Vás,koláčik nenáročný,sťavnatý a k tomu zdravý.vďaka…ako prvé som robila cuketovo-paradajkovú polievku…a začnem skúšať ďalšie recepty,lebo mi sadli.??

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.