Cuketový tatarák

Fantastický, chutný, rýchly a s hriankou dokonalý 🙂

Cuketový tatarák
Cuketový tatarák
Hodnotienie: 133
Hodnotenie: 4.17
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tento recept je absolútna mega vychytávka a má naozaj veľký úspech. Keď som ho zbadala na Pintereste, vravím si, toto musím vyskúšať. Trošku som si ho upravila a neviem sa ho nabažiť. Ktokoľvek ho ochutnal, pýtal si recept. Naozaj neviem či som v poslednej dobe jedla lepšiu pochúťku na chlieb. Určite vyskúšajte, budete sa zalizovať 🙂
Množstvo Príprava
1 veľký horčicový pohár 5 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
1 veľký horčicový pohár 5 min
Doba varenia
15 min
Cuketový tatarák
Cuketový tatarák
Hodnotienie: 133
Hodnotenie: 4.17
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tento recept je absolútna mega vychytávka a má naozaj veľký úspech. Keď som ho zbadala na Pintereste, vravím si, toto musím vyskúšať. Trošku som si ho upravila a neviem sa ho nabažiť. Ktokoľvek ho ochutnal, pýtal si recept. Naozaj neviem či som v poslednej dobe jedla lepšiu pochúťku na chlieb. Určite vyskúšajte, budete sa zalizovať 🙂
Množstvo Príprava
1 veľký horčicový pohár 5 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
1 veľký horčicový pohár 5 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: veľký horčicový pohár
Postup prípravy
  1. Na hrubom strúhadle si nastrúhame cuketu. Posolíme ju a necháme odstáť.
  2. Cibuľku si nakrájame nadrobno a na oleji ju orestujeme dosklovita. Cca 5-8 minút. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a spolu 2 minúty orestujeme. Cuketu si vyžmýkame z vody a pridáme k zmesi. Restujeme cca 5 -7 minút do zmäknutia.
  3. Zmes necháme vychladnúť a pridáme kečup, horčicu, soľ, korenie, chilli, sušenú červenú papriku, muškátový orech, kvapku citrónovej šťavy a sójovej omáčky. Všetko po troške a podľa chuti. Servírujeme na hrianke, tak chutí najlepšie 🙂 Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu

TIP : Ak máte vačšie staršie cukety, vyberte jadrovník. Cukety nešúpeme.

Zdroj inšpirácie: http://gastronautkavbrne.blogspot.com/?m=1

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

26 komentárov

  1. Marta Kraviarova

    super recept,chcem dalsie

  2. Marta Kraviarova

    super recept, chcem dalsie

  3. Už viem, čo bude zajtra na večeru 🙂 u mňa nie je problem navarit, ale vymysliet, co navarit 😀 takze velke DAKUJEM

  4. Vyborne , chutne , odporucam vyskusat.

  5. Ahoj Tinka, vcera som to na tvoje odporucanie spravila. Mnamkova vecera 🙂

    dakujem Sisa Š.

  6. SUper bol! všetkým velmi chutil :-* urcite budem robit pravidelne 😉

  7. Prosím Ťa, čo to znamená „jeden veľký horčicový pohár“?

  8. Cuketovy tatarak. Kedze som mala doma aj patizon, tak skusila som aj patizon a tiez celkom chutneee ??

  9. Určite poznáte tú scénu z filmu Julie a Julia, keď v závere filmu varí vydavateľka boeuf bourguignon podľa receptu Julie Child. Tak presne také slastné MŇAM zaznelo u nás pri ochutnávaní tohto cuketového tataráku. Vďaka

  10. Super recept, rada vyskušam, cuketky uz na zahradke dozrievaju. A moj tip k cuketam, ci tekviciam. Ak vyberate jadrovnik, nevyhadzujte ho je to tiez super mnamka. Dajte olej (ja použivam domacu masť), cibulku, na to podusim jadrovnik (z cukety, ci tekvice), dochutim a potom vylejem na to vajička. Manželovi sa robia viete čo za ušami, jednoducho tiež mnamka. Odporučam

  11. Vynikajúca pochúťka.. moje chuťove poháriky tancovali..

  12. Výborný recept!!!Ale ja som dala namiesto sójovej omáčky worčestrovú omáčku a namiesto dijonskej horčice medovú?Mňam

  13. Super recept, bolo to chutné, cuketka bola čerstvo zo záhrady. Manžel si hrianku natrel wasabi pastou. Fakt pochúťka, odporúčam. Rada to urobím aj nabudúce. Vďaka za recept.

  14. Nechuti mi. Velke sklamanie. A to mam cuketu velmi rada.

  15. Nemozem zabudnut na tu chut 🙂 moj prvy recept od Teba a uplne som sa namotala na vsetky dalsie. Vdaka Ti <3

  16. Vynikajuci receptik. Sme si inak pochutili.
    Myslite, ze by sa to dalo aj nejako zasterilizovat na zimu?

  17. Vynikajúci recept, veľmi nám to chutilo.

  18. A aby už ste ho skúsili aj uskladniť na dlhšie myslím nejako sterilizovať?

  19. Milujem tento recept! ♥️Odporúčam každému vyskúšať

  20. Moj oco ked pocuje slovo cuketa uteka kade lahsie. Raz zjedol kolac a ked zistil ze je cuketovy uz si dalsi nedal. A teraz stoji v kuchyni nad miskou tataraciku a dlavi ho akoby tyzden nejedol 😀 len teda neviem ci vie ze je z cukety …

  21. Vyborne! Delala jsem jiz 2x na oslavu a vzdy sklidil uspech!

  22. Výborné, aj chlapi si pochvaľovali. Nemala som síce citrón a sójovú omáčku, ale aj bez toho skvelé. To chilli v tom dokonale pasuje. Určite som to nerobila poslednýkrát. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.