Domov / Recept / Špargľová nátierka

Špargľová nátierka

výborná, jarná nátierka

Špargľová nátierka
Špargľová nátierka
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Krémová nátierka, ktorá vás svojou jemnou a nežnou chuťou doslova pohladí. Kombinácia vajíčka, horčice a čerstvej mäty vytvoria ozajstný chuťový zážitok. Špargľa je úžasným zdrojom antioxidantov, minerálnych látok, vitamínov, chlorofylu aj kyseliny listovej a tým urýchľuje prírodné detoxikačné procesy v tele. Výborná vrámci jarnej očisty, pri zápale močových ciest a aj pri chudnutí.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
6 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
6 min
Špargľová nátierka
Špargľová nátierka
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Krémová nátierka, ktorá vás svojou jemnou a nežnou chuťou doslova pohladí. Kombinácia vajíčka, horčice a čerstvej mäty vytvoria ozajstný chuťový zážitok. Špargľa je úžasným zdrojom antioxidantov, minerálnych látok, vitamínov, chlorofylu aj kyseliny listovej a tým urýchľuje prírodné detoxikačné procesy v tele. Výborná vrámci jarnej očisty, pri zápale močových ciest a aj pri chudnutí.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
6 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
6 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Maslo si vyberieme z chladničky, odrežeme kus, ktorý nám treba, aby nám zmäklo.
  2. Zo zelených šparglí si odrežeme drevnaté konce. Špargľu aj vacia si dáme do parného hrnca a uparíme 6 minút. Ak nemáte parný hrniec, uvarte vo vode. Uvarenú špargľu dáme nabok, vajíčka si ošúpeme, aby nám to vychladlo.
  3. Špargľu aj vajíčka si prekrojíme napoly a dáme do mixéra s S nožmi. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a rozmixujeme na nátierku. Dochutíme.
Poznámka k receptu

TIP: Ak chcete nátierku pikatnejšiu, prelisujte do nej jeden strúčik cesnaku. Zelenú špargľu nie je nutné šúpať, šúpe sa iba biela, nakoľko má vlásočnice.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Francúzska pomazánka

zdravá, výživná, rýchla a neskutočne chutná Francúzska pomazánka Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.