Špargľová nátierka

Výborná jarná nátierka.

Špargľová nátierka
Špargľová nátierka
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Krémová nátierka, ktorá vás svojou jemnou a nežnou chuťou doslova pohladí. Kombinácia vajíčka, horčice a čerstvej mäty vytvoria ozajstný chuťový zážitok. Špargľa je úžasným zdrojom antioxidantov, minerálnych látok, vitamínov, chlorofylu aj kyseliny listovej a tým urýchľuje prírodné detoxikačné procesy v tele. Výborná v rámci jarnej očisty, pri zápale močových ciest a aj pri chudnutí.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min.
Doba varenia
6 min.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min.
Doba varenia
6 min.
Špargľová nátierka
Špargľová nátierka
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Krémová nátierka, ktorá vás svojou jemnou a nežnou chuťou doslova pohladí. Kombinácia vajíčka, horčice a čerstvej mäty vytvoria ozajstný chuťový zážitok. Špargľa je úžasným zdrojom antioxidantov, minerálnych látok, vitamínov, chlorofylu aj kyseliny listovej a tým urýchľuje prírodné detoxikačné procesy v tele. Výborná v rámci jarnej očisty, pri zápale močových ciest a aj pri chudnutí.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min.
Doba varenia
6 min.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min.
Doba varenia
6 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Maslo si vyberieme z chladničky, odrežeme kus, ktorý nám treba, aby nám zmäklo.
  2. Zo zelených šparglí si odrežeme drevnaté konce. Špargľu aj vacia si dáme do parného hrnca a uparíme 6 minút. Ak nemáte parný hrniec, uvarte vo vode. Uvarenú špargľu dáme na bok, vajíčka si ošúpeme, aby nám to vychladlo.
  3. Špargľu aj vajíčka si prekrojíme napoly a dáme do mixéra s S nožmi. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a rozmixujeme na nátierku. Dochutíme.
Poznámka k receptu

TIP: Ak chcete nátierku pikatnejšiu, prelisujte do nej jeden strúčik cesnaku. Zelenú špargľu nie je nutné šúpať, šúpe sa iba biela, nakoľko má vlásočnice.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.