Výborná jarná nátierka.
Krémová nátierka, ktorá vás svojou jemnou a nežnou chuťou doslova pohladí. Kombinácia vajíčka, horčice a čerstvej mäty vytvoria ozajstný chuťový zážitok. Špargľa je úžasným zdrojom antioxidantov, minerálnych látok, vitamínov, chlorofylu aj kyseliny listovej a tým urýchľuje prírodné detoxikačné procesy v tele. Výborná v rámci jarnej očisty, pri zápale močových ciest a aj pri chudnutí.
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 15 min. |
Doba varenia |
6 min. |
|
|
Krémová nátierka, ktorá vás svojou jemnou a nežnou chuťou doslova pohladí. Kombinácia vajíčka, horčice a čerstvej mäty vytvoria ozajstný chuťový zážitok. Špargľa je úžasným zdrojom antioxidantov, minerálnych látok, vitamínov, chlorofylu aj kyseliny listovej a tým urýchľuje prírodné detoxikačné procesy v tele. Výborná v rámci jarnej očisty, pri zápale močových ciest a aj pri chudnutí.
|
Čo budeme potrebovať
- 1 balenie špargle
- 50 gram maslo
- 40 gram lučina
- 2 ks vajcia
- 10 lístkov čerstvá mäta
- na dochutenie horčica, soľ, citrónová šťava
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Maslo si vyberieme z chladničky, odrežeme kus, ktorý nám treba, aby nám zmäklo.
- Zo zelených šparglí si odrežeme drevnaté konce. Špargľu aj vacia si dáme do parného hrnca a uparíme 6 minút. Ak nemáte parný hrniec, uvarte vo vode. Uvarenú špargľu dáme na bok, vajíčka si ošúpeme, aby nám to vychladlo.
- Špargľu aj vajíčka si prekrojíme napoly a dáme do mixéra s S nožmi. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a rozmixujeme na nátierku. Dochutíme.
Poznámka k receptu
TIP: Ak chcete nátierku pikatnejšiu, prelisujte do nej jeden strúčik cesnaku. Zelenú špargľu nie je nutné šúpať, šúpe sa iba biela, nakoľko má vlásočnice.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.