Domov / Recept / Bylinkový zubáč, pyré s hráškom a špargľa

Bylinkový zubáč, pyré s hráškom a špargľa

vynikajúca kombinácia chutí

Bylinkový zubáč, pyré s hráškom a špargľa
Print Recipe
Ľahunký, rýchly a výnimočne chutný obed. Kombinácia šťavnatej maslovo-citrónovej rybky s jemným pyré s cukrovým podtónom hrášku a špargle je dokonalým chuťovým pôžitkom. Moja najobľúbenejšia kombinácia. Vynikajúca ako pre chuťové poháriky, tak pre zdravie :* Obed pre celú rodinu <3
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Bylinkový zubáč, pyré s hráškom a špargľa
Print Recipe
Ľahunký, rýchly a výnimočne chutný obed. Kombinácia šťavnatej maslovo-citrónovej rybky s jemným pyré s cukrovým podtónom hrášku a špargle je dokonalým chuťovým pôžitkom. Moja najobľúbenejšia kombinácia. Vynikajúca ako pre chuťové poháriky, tak pre zdravie :* Obed pre celú rodinu <3
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Najprv si očistíme zemiaky, nakrájame ich a do jemne osolenej vody a uvaríme domäkka cca 13 min.
  2. Medzitým si očistíme špargľu - odrežeme jej drevnaté konce, asi cca 1 centimeter a opláchneme pod vodou. Zelená špargľa sa nešúpe. Rybku si opláchneme poriadne pod vodou, osušíme na kuchynskej utierke a poriadne z oboch strán pokvapkáme citrónom.
  3. Na rybku môzete použiť čerstvé bylinky ako rozmarín či tymián, ja mám najradšej sušené a to pizza korenie od vitany. Výborná kombinácia byliniek, bez glutamanu, dávam ho všade od pizzy po stejky. Z každej strany si rybu posypeme. Do panvice dáme jemne rozhorúčiť olivový olej a pridáme rybu kožou dole. Necháme 4 min zatiahnuť, aby sa nám koža pekne sfarbila. Otočíme na druhú stranu, pridáme kus masla a necháme ešte 3 minúty dokončiť.
  4. Medzitým si špargľu vhodíme do hrnca s variacimi zemiakmi na posledné 3 minúty. Potom ju vyberieme, vypneme sporák, vodu zo zemiakov zlejeme, vhodíme hrášok, kus masla, zamiešame a pod pokrievkou necháme hrášok minútku spariť - už bez varu.
  5. Špargľu sprudka minútu orestujeme na panvici, posolíme a struhneme muškátový oriešok. Do kaše pridáme ešte trochu mlieka, citrón šťavu, soľ a tiež struhneme muškátový oriešok. Pučítkom popučíme na kašu. Rybku pred podávaním ešte raz pokvapkáme citrónom.
Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Štavnatá treska na vode, batátovo-šošovicové pyré, špargľa a holandská omáčka

štavnatá, chutná a diétna Štavnatá treska na vode, batátovo-šošovicové pyré, špargľa a holandská omáčka Print …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *