Zdravá, chutná a blesková raňajková inšpirácia.
Raňajky pre manželíka 🙂 Hmmkal mi tu celý čas, aké je to len fantastické. Patizón totiž vôbec nie je bezprízorná zelenina, ktorú muži nemajú radi a jeho jediná cesta nie je vyprážanie. Patizónová praženička na slaninke. Vyskúšate. Myslím, že si veľmi pochutíte.
Množstvo | Príprava |
1 porcia | 5 min. |
Doba varenia |
7 min. |
|
|
Raňajky pre manželíka 🙂 Hmmkal mi tu celý čas, aké je to len fantastické. Patizón totiž vôbec nie je bezprízorná zelenina, ktorú muži nemajú radi a jeho jediná cesta nie je vyprážanie. Patizónová praženička na slaninke. Vyskúšate. Myslím, že si veľmi pochutíte.
|
Čo budeme potrebovať
- 4 plátky prerastená slaninka
- 1/2 ks červená cibuľa
- 1/2 ks žltá cibuľa
- 1/2 ks patizón
- 3 ks vajíčka
- na dochutenie rasca, kurkuma, soľ, mletá červená paprika
Množstvo: porcia
Postup prípravy
- Slaninku si nakrájame na pásiky a na tenké slížiky. Dáme ju na suchú panvicu a cca 3 minútky poopekáme dochrumkava. Pustí vlastnú masť, tak netreba pridávať ďalší tuk.
- Medzitým si nakrájame cibuľky nadrobno a pridáme ich k slaninke, aj s drvenou rascou a restujeme cca dve minútky. Medzitým si patizón prekrojíme do kríža, čiže napoly a napoly, a nakrájame na tenké pásiky. Čo najtenšie. Pridáme k cibuľke a ešte 3 minútky restujeme. Dochutíme soľou, mletou červenou paprikou, kurkumou a korením, aké máte radi.
- Na záver rozbijeme 3 vajíčka a spravíme ich len tak na riedku praženicu. Pre krémovejšiu chuť môžete priliať trochu vody alebo mlieka. Výbornú chuť dodá aj trošku citrónovej šťavy a čerstvo nasekaná pažítka.
Poznámka k receptu
TIP: Do praženičky môžete pridať aj chilli. K patizónu aj cuketu, alebo len s cuketou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.