Patizónová praženička na slaninke

Zdravá, chutná a blesková raňajková inšpirácia.

Patizónová praženička na slaninke
Patizónová praženička na slaninke
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Raňajky pre manželíka 🙂 Hmmkal mi tu celý čas, aké je to len fantastické. Patizón totiž vôbec nie je bezprízorná zelenina, ktorú muži nemajú radi a jeho jediná cesta nie je vyprážanie. Patizónová praženička na slaninke. Vyskúšate. Myslím, že si veľmi pochutíte.
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min.
Doba varenia
7 min.
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min.
Doba varenia
7 min.
Patizónová praženička na slaninke
Patizónová praženička na slaninke
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Raňajky pre manželíka 🙂 Hmmkal mi tu celý čas, aké je to len fantastické. Patizón totiž vôbec nie je bezprízorná zelenina, ktorú muži nemajú radi a jeho jediná cesta nie je vyprážanie. Patizónová praženička na slaninke. Vyskúšate. Myslím, že si veľmi pochutíte.
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min.
Doba varenia
7 min.
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min.
Doba varenia
7 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcia
Postup prípravy
  1. Slaninku si nakrájame na pásiky a na tenké slížiky. Dáme ju na suchú panvicu a cca 3 minútky poopekáme dochrumkava. Pustí vlastnú masť, tak netreba pridávať ďalší tuk.
  2. Medzitým si nakrájame cibuľky nadrobno a pridáme ich k slaninke, aj s drvenou rascou a restujeme cca dve minútky. Medzitým si patizón prekrojíme do kríža, čiže napoly a napoly, a nakrájame na tenké pásiky. Čo najtenšie. Pridáme k cibuľke a ešte 3 minútky restujeme. Dochutíme soľou, mletou červenou paprikou, kurkumou a korením, aké máte radi.
  3. Na záver rozbijeme 3 vajíčka a spravíme ich len tak na riedku praženicu. Pre krémovejšiu chuť môžete priliať trochu vody alebo mlieka. Výbornú chuť dodá aj trošku citrónovej šťavy a čerstvo nasekaná pažítka.
Poznámka k receptu

TIP: Do praženičky môžete pridať aj chilli. K patizónu aj cuketu, alebo len s cuketou.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.