Najjemnejšia piškóta na svete
Tento koláčik pečiem posledné týždne stále 😍 Milujeme ho. Nazvala som ho koláčik obláčik, pretože má najjemnejšiu piškótu na svete 😍 Striedka je nadýchaná a jemná ako pavučinka, úplne sa rozplýva na jazyku 😍 Vďaka tvarohu a ovociu je vláčny a šťavnatý. Pripravený ho máte za pár minút, zo surovín, ktoré máte doma 😉 Vyskúšajte, už ho neprestanete piecť 😍
Množstvo | Príprava |
26 cm tortová forma | 15 min |
Doba varenia |
20 min |
|
|
Tento koláčik pečiem posledné týždne stále 😍 Milujeme ho. Nazvala som ho koláčik obláčik, pretože má najjemnejšiu piškótu na svete 😍 Striedka je nadýchaná a jemná ako pavučinka, úplne sa rozplýva na jazyku 😍 Vďaka tvarohu a ovociu je vláčny a šťavnatý. Pripravený ho máte za pár minút, zo surovín, ktoré máte doma 😉 Vyskúšajte, už ho neprestanete piecť 😍
|
Čo budeme potrebovať
- CESTO
- 3 ks vajce
- 4 PL trstinový cukor
- 150 ml 33% šľahačková smotana
- 180 g špaldová hladká múka
- 8 g bezfosfátový prášok do pečiva
- tvarohová posýpka
- 250 g tučný hrudkovitý tvaroh
- 1 ks žĺtko
- 2 PL trstinový cukor
- 1 PL pudingový prášok vanilkový
- 1 PL citrónová šťava
- Ovocná posýpka
- 3 hrste čerstvé alebo mrazené ovocie maliny, jahody, čučoriedky, ríbezle
- 1 PL práškový cukor
- 1 PL pudingový prášok
Množstvo: cm tortová forma
Postup prípravy
- Celé vajcia pokojne rovno z chladničky dáme šľahať s cukrom na 10 minút.
- Medzitým si v jednej miske zmiešame suroviny na tvarohovú a v druhej na ovocnú posýpku. Múku aj prášok do pečiva dáme do misky a ručne prevzdušníme metličkou na šľahanie. Tortovú formu si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
- Keď už máme z vajíčok penu, znížime otáčky a pomaly prilievame šľahačkovú smotanu. Pomaly metličkou pridávame aj múku s práškom do pečiva. Každá múka saje inak, preto vždy sledujeme konzistenciu cesta. Mala by byť ani hustá ani riedka, cesto pomaly stekajúce po špatule.
- Cesto vylejeme do tortovej formy, posypeme tvarohovou posýpkou a následne ovocnou posýpkou. Dáme piecť do rúry na 160 -170 stupňov teplovzduch cca 20 minút.
Poznámka k receptu
TIP: Špaldovú múku môžete zameniť za 200g pšeničnej. Bezfosfátový prášok do pečiva je vínny kameň, je ho možné kúpiť v reťazcoch od Dr. Oetker taký zelený sáčok, alebo v drogérii DM. Pudingový prášok v recepte môžete nahradiť škrobom. Vrch koláčika môžete ešte posypať aj pomletými orechmi s cukrom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.