Delikátne super šťavnaté mäsko z jedného pekáča. Volám to pečené rezne à la pizza. Minimálna starosť s obedom či večerou, stačí len urobiť zárezy do mäska, naplniť tým, čo máte radi, a šup do rúry. Ak prihodíte aj zemiaky, zelerové hranolčeky či ratatouille zeleninu, máte fantastický obed z jedného pekáča, na ktorom si pochutia naozaj všetci.
Delikátne super šťavnaté mäsko z jedného pekáča. Volám to pečené rezne à la pizza. Minimálna starosť s obedom či večerou, stačí len urobiť zárezy do mäska, naplniť tým, čo máte radi, a šup do rúry. Ak prihodíte aj zemiaky, zelerové hranolčeky či ratatouille zeleninu, máte fantastický obed z jedného pekáča, na ktorom si pochutia naozaj všetci.
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora. Pekáč vymažeme maslom alebo olejom.
Mäsko umyjeme, posolíme, spravíme do každého asi 5 zárezov a položíme do zapekacej misky. Kečup zmiešame s pizza korením alebo s čerstvo nasekanými bylinkami a soľou. Touto zmesou naplníme zárezy v mäse. Rajčiny aj mozzarellu nakrájame na plátky a pridáme spolu s čerstvou bazalkou do zárezov. Na vrch nastrúhame parmezán a dáme piecť do rúry na 25 minút.
Po upečení posypeme rezne čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Výbornou prílohou sú popučené zemiaky s pórikom alebo cuketou.
Poznámka k receptu
TIP: Mäsko môžete naplniť aj špenátovou či hríbovou plnkou. Namiesto paradajkového základu môžete použiť smotanový s ricottou alebo Lučinou. Do zárezov môžete pridať aj salámu, šunku alebo klobásku. Ak máte intoleranciu na rajčiny a laktózu, naplňte mäso hokkaidovo-cuketovým pyré. Taktiež rajčinu môžete nahradiť cuketou. Ak máte chuť na vegetariánske jedlo, kuracie mäsko nahraďte zemiakmi. Aj takto naplnené zemiaky chutia skvelo. Najmä s bazalkovo-jogurtovou zálievkou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pani Tinka, rezne su uuuzasneee! 🙂 Pochutila si cela rodinka. Dakujeme za tento skvely recept a za pracu, ktoru robite 🙂 Uz sa tesime na pripravu Vasich dalsich receptov.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Pani Tinka, rezne su uuuzasneee! 🙂 Pochutila si cela rodinka. Dakujeme za tento skvely recept a za pracu, ktoru robite 🙂 Uz sa tesime na pripravu Vasich dalsich receptov.
Robila som včera, vynikajúce všetci si pochutnali?