Neviem prečo ma toto nenapadlo už dávno. Dokonalá symfónia chutí. Zapekané vykostené kuracie stehná plnené brokolicou a mozarellou obalené v chrumkavej dijon kruste (geniálna) v smotanovo-parmezánovej omáčke. Úplná dokonalosť chutí a šťavnaté och.
Neviem prečo ma toto nenapadlo už dávno. Dokonalá symfónia chutí. Zapekané vykostené kuracie stehná plnené brokolicou a mozarellou obalené v chrumkavej dijon kruste (geniálna) v smotanovo-parmezánovej omáčke. Úplná dokonalosť chutí a šťavnaté och.
Rúru si rozohrejeme na 160-170 stupňov režim hore a dole.
Pripravíme si plnku: brokolicu umyjeme, nožom nakrájame na malé kúsky a dáme do misky. Nastrúhame k nej nahrubo mozarellu. Pridáme 1 PL dijon horčice a zamiešame. Plnku máme hotovú.
Pripravíme si zmes na obalovanie: trochu múky, soľ, mletú červenú papriku a kurkumu zamiešame.
Kuracie stehná položíme vrchnou časťou na podložku a z vnútornej strany naklepeme. Ak sú po vyklepaní moc veľké, prerežeme ich napoly, menšie kúsky sú chutnejšie. Vnútornú stranu vyklepaných stehien osolíme a pridáme asi 1 PL plnky, podľa veľkosti stehna. Rozdeľte si ju tak, aby vyšla na všetky. Naplnené stehno zavinieme, ak by vám nedržalo dobre, prichyťte ho špáratkom. Stehno potrieme dijon hirčucou a obalíme v múčnej zmesi a odložíme zatiaľ na tanier. Takto spravíme všetky stehná.
Do panvice dáme olivový olej a necháme ju rozhorúčiť. Opečieme na nej stehná z každej strany cca 2 minútky. Osmahnuté stehná preložíme do zapekacej misky.
Medzitým si pripravíme zálievku na stehná: šľahačkovú smotanu dáme do misky, nastrúhame do nej najemno 1/2 mrkvy aj kúsok parmezánu, osolíme a vysypeme zmes na obaľovanie, ktorá ná zostala. Zamiešame a vylejeme rovnomerne pomedzi stehná. Dáme zapiecť na 15 minút.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Zvyšok mrkvy nastrúhame nahrubo k zemiakom, zalejeme vodou a od bodu varu varíme 10 min. Vodu zlejeme, vhodíme kus masla, osolíme a zamiešame.
Na každé kuracie stehno nastrúhame parmezán a necháme ešte 5 min zapiecť.
Podávame a kyslou kapustou alebo šalátom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Toto bolo ozaj výborne! A budem to musieť ešte zopakovat. Aj keď teda casovo kúsok náročnejšie kvôli baleniu kapsiciek. Smotanu som pouzila pol na pol 30% a 12% , nastruhala som viac mrkvy, po upečeni z toho ustala hustejšia masa, ktorá je veľmi veľmi chutná. Deťom dokonca chuti viac ako maso samotné 😄
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Mňam, neskutočne dobreee, doma som nemala brokolicu, tak miesto nej som nastruhala k mozzarele cuketu akoze mnaaaaam
Toto bolo ozaj výborne! A budem to musieť ešte zopakovat. Aj keď teda casovo kúsok náročnejšie kvôli baleniu kapsiciek.
Smotanu som pouzila pol na pol 30% a 12% , nastruhala som viac mrkvy, po upečeni z toho ustala hustejšia masa, ktorá je veľmi veľmi chutná. Deťom dokonca chuti viac ako maso samotné 😄